18. maj 2021
Boligbyggeboomet er med godkendelse af lokalplan klar til at indtage Hørve. Foto: Marianne Nielsen
Boligbyggeboomet er med godkendelse af lokalplan klar til at indtage Hørve. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere boliger på vej til kommunens tredjestørste by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere boliger på vej til kommunens tredjestørste by
Odsherred - 29. april 2021 kl. 10:11
Af Marianne Nielsen

Helt centralt i Hørve på en tom grund kan der nu bygges boliger. Byrådet har givet grønt lys til lokalplanforslaget omkring Skolegade og Maglebjergvej.

- Det er rigtig godt for Hørve, ja faktisk for hele Odsherred. Der er stor efterspørgsel på boliger i hele området og det bliver dejligt at kunne byde nye borgere velkommen. Det er rigtig godt at se, at de mange boligprojekter, der skyder op i hele Odsherred nu også er nået til Hørve, noterede Søren With (S) sig.

Lokalplan er udarbejdet på baggrund af et ønske fra en lokal bygherre om at bygge boliger på den tomme centralt beliggende grund i Hørve.

Det intentionen at opføre boliger i ét plan i størrelsesordenen ca. 80 til 100m² henvendt såvel til seniorer som øvrige med interesse.

- Endelig kommer der gang i noget boligbyggeri i Hørve, det er rigtig godt. Det har været efterspurgt meget længe, og derfor er det dejligt at det kommer nu. Jeg er ikke i tvivl om at det bliver et godt område, og at det hurtigt vil blive efterspurgt, lød det fra Helge Fredslund fra Nyt Odsherred

Grunden ligger ud til Skolegade og Maglebjergvej. Mod nord og øst omkranses grunden af parcelhusbebyggelse opført i 1970'erne.

Mod syd ligger Hørve skole opført i røde mursten og med røde tegltage omgivet af et villakvarter opført i 30'erne ligeledes med røde tegltage og der er omkring 500 meter til togstationen.

Området har tidligere været bebygget og det har i den gældende lokalplan været forudsat at området skulle anvendes til boliger og at bebyggelsen vil falde naturligt ind i det omkringliggende parcelkvarter, men også kan afspejle nutidens byggemetoder.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk