21. oktober 2021
Den attraktive adgang til stranden skulle sikres, da Odsherred Kommune i 2016 krævede afspærring fjernet fra grund ved Dyrehøj Strandvej i Lumsås. Ejeren klagede, men afgørelsen lod vente på sig.
Den attraktive adgang til stranden skulle sikres, da Odsherred Kommune i 2016 krævede afspærring fjernet fra grund ved Dyrehøj Strandvej i Lumsås. Ejeren klagede, men afgørelsen lod vente på sig.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fik først svar 4,5 år efter sin klage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fik først svar 4,5 år efter sin klage
Odsherred - 16. september 2021 kl. 10:09
Af Martin Hoffmann Kønig

Den 18.oktober 2016 krævede Odsherred Kommune, at en sommerhusejer ved Stenstrup Lyng skulle fjerne en afspærring af en privat fællesvej, fordi den udgjorde en ulovlig hindring for offentlighedens adgang til et strandområde ved Dyrehøj Strandvej.

En afgørelse som sommerhusejeren ikke var enig i, og derfor klagede hans advokat på hans vegne den 1.februar 2017 til Natur- og Miljøklagenævnet, og her beskrev han, hvordan det virker stærkt generende, hvis mange mennesker skulle have lov til at gå gennem hans grund for at nå stranden, og da nabogrunden er ejet af kommunen, mente han, at der her var fin gennemgang til stranden.

Den tyggede de så på i klagenævnet. Meget grundigt, og meget længe.

I hvert fald er der først truffet afgørelse i sagen den 9.august i år, og den lange sagsbehandlingstid frustrerer sommerhusejeren, der dog ikke ønsker at kommentere yderligere på sagen.

Hos Miljø- og Fødevareklagenævnet erkender man, at afgørelsen har været længe undervejs, men i en mail til Nordvestnyt, skriver klagenævnet, at:

»Nævnenes Hus er tilført 9 mio. kr. i 2019, 13 mio. kr. i 2020, 13 mio. kr. i 2021 og 7 mio. kr. i 2022 til at afvikle en beholdning på 1.921 sager i Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet. Den konkrete sag var indgivet til det tidligere Natur- og Miljøklagenævn, og dermed overtaget af Miljø- og Fødevareklagenævnet. Sagstyper med et stort antal samt særligt samfundsvigtige sager er som udgangspunkt behandlet først.«

Den længe ventede afgørelse endte med at blive en stadfæstelse af kommunens forbud mod afspærring af adgangen til stranden.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk