22. oktober 2021
Enhedslistens byrådsmedlen i Odsherred, Clark Pratt, fik flertal bag forslag om bæredygtigt byggeri. Foto: Mie Neel
Enhedslistens byrådsmedlen i Odsherred, Clark Pratt, fik flertal bag forslag om bæredygtigt byggeri. Foto: Mie Neel
Foto: Foto:Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fik flertal for bæredygtigt byggeri, men Venstre har krævet byrådet ind i sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fik flertal for bæredygtigt byggeri, men Venstre har krævet byrådet ind i sagen
Odsherred - 19. april 2021 kl. 06:40
Af Martin Hoffmann Kønig

Enhedslistens byrådsmedlem i Odsherred Kommune, Clark Pratt, fik i sidste uge flertallet bag sig, da han i kommunens miljø- og klimaudvalget foreslog, at den kommunale administration i fremtiden skal rådgive byggeivrige borgere om, hvordan de kan bygge mest bæredygtigt.

Fremover skal administrationen forpligtes til at tilbyde dialogen med borgerne, mens bygherrerne ikke kan forpligtes til mere end lovens krav.

Konkret handler det om at rådgive folk til at opføre 0-energihuse for at kunne leve op til klimalovens CO-2 udledningsmål, respekt for skovbyggelinjer, kystbeskyttelseslinjer og fortidsminder, overvejelse om at bygge sammen med vandprojekter med overskuds-regnvand, og så skal bæredygtige materialer prioriteres.

Forslaget blev vedtaget af et flertal bestående af Clark Pratt, Felex Pedersen (S), Vagn Ytte Larsen (S) og Kristian Petersen (S) mens udvalgets formand, Paw Pedersen (DF), Helge Fredslund (Nyt Odsherred) og Finn Hallberg (V) stemte imod, og sidstnævnte er mildt skrevet ikke imponeret over udvalgsflertallets beslutning, som han har begæret i byrådet.

»Kommunens plan- og byggeafdeling er i forvejen hårdt presset, og så ligner det ikke noget at bruge deres sparsomme tid på det er. Det er ikke rimeligt, og derfor vil jeg have sagen afprøvet i byrådet,« siger han.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk