21. juli 2019
Geopark Festival vil i år sætter fokus på bæredygtighed udvikling af lokalsamfund, vækst og forbrug. Festivalen varer fra 1.-4. august 2019. Foto: Marianne Nielsen
Geopark Festival vil i år sætter fokus på bæredygtighed udvikling af lokalsamfund, vækst og forbrug. Festivalen varer fra 1.-4. august 2019. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival vil være bæredygtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival vil være bæredygtig
Odsherred - 08. februar 2019 kl. 20:50
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mindre madspil, genbrug, affaldssortering, brug af lokale fødevarer og lokale indkøb bliver nu implementeret i de mange events, der til august udgør årets udgave af Geopark Festival.

arrow Læs også: Unesco: Geoparken er reddet

Emnerne er en del af overskriften »bæredygtig udvikling af lokalsamfund, vækst og forbrug«, som bliver festivalens overordnede fokus.

- Vi inddrager FNs bæredygtighedsmål i dette års festival som et gennemgående greb. Det vil komme til at præge alle events og vil blive markeret ved åbningen af festivalen, fortæller projektleder i Geopark Odsherred, Helle Nordgaard forud for det første informationsmøde for potentielle arrangører og aktører den 23. februar i Aksen.

FN-målene omfatter alt fra afskaffelse af sult og fattigdom til ligestilling, økonomisk vækst og en indsats for klimaet. Og som medlem af den globale Unesco-geopark familie, ligger der også her en forpligtigelse til at arbejde med de 17 mål.

- Det er en af de ting, der ligger i at være en global Unesco geopark, at man skal arbejde med målene, og det er også en del af Geopark Odsherreds strategi, så vi synes det er nærliggende, at tage fat på de mål på festivalen, og målene om bæredygtighed og lokalsamfund er et godt omdrejningspunkt, siger Helle Nordgaard.

- Det bliver meget konkret på forskellig vis for borgere og virksomhederne, og ligesom vi planlægger et bæredygtighedsmarked i forbindelse med festivalåbningen, siger projektlederen.

I forbindelse med informationsmødet håber Helle Nordgaard, at også sommerhusejerne vil engagere sig i festivalen som arrangører og aktører og komme med input og ideer.

arrow Unesco tavs om biogastrusler
29. januar 2019 kl. 18:04 Opdateret: kl. 18:04
arrow Geoparken var til eksamen
30. december 2018 kl. 18:04 Opdateret: kl. 14:23
arrow Vil være Europas førende geopark
02. november 2018 kl. 12:02 Opdateret: kl. 10:36

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk