14. april 2021
Vig Festivals formand Lars Gjerlufsen slår fast, at festivalen skal have besked fra myndighederne inden påske om kravene for at afvikle festival til sommer.

-  Vi kan ikke blive ved med at »planlægge forsigtigt«, som kulturministeren opfordrer til, siger Lars Gjerlufsen. Foto: Kenn Thomsen
Vig Festivals formand Lars Gjerlufsen slår fast, at festivalen skal have besked fra myndighederne inden påske om kravene for at afvikle festival til sommer. - Vi kan ikke blive ved med at »planlægge forsigtigt«, som kulturministeren opfordrer til, siger Lars Gjerlufsen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival-ledelse: Vi skal have konkrete udmeldinger fra myndighederne inden påske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival-ledelse: Vi skal have konkrete udmeldinger fra myndighederne inden påske
Opdateret 09. marts 2021 kl. 08:49
Odsherred - 09. marts 2021 kl. 07:45
Af Stefan Andreasen

Forsinkelsen i vaccinations-kalenderen, så alle først forventes færdigvaccineret i slutningen af juli, kan ikke få Vig Festivals formand Lars Gjerlufsen ud af troen:

- Så længe vi ikke har hørt andet konkret fra myndighederne om, at vi ikke må lave Vig Festival til sommer, så fortsætter vi med at køre efter vores plan. Det er ikke os, der skal aflyse festivalen, siger Lars Gjerlufsen, der i weekenden holdt kickoff for festivalen med 100 frivillige teamledere, samt koordinatorerne.

- Udmeldingerne om vaccinerne skifter jo hele tiden; vi kan ikke lade os vælte om kuld af de skiftende vaccine-udmeldinger.

- Vi har hele tiden vidst, at en forudsætning for at lave Vig Festival vil blive en kombination af vaccinepas og test. Alle kan ikke være vaccineret til juli, når vi skal holde festival. Ud over dem, der ikke har nået det på grund af forsinkelser, er der også de gravide og unge og børn.

- Det vil blive en kombination af vaccinepas og test. Jeg tror, det bliver et setup, hvor folk enten skal dokumentere, at de er færdigvaccinerede, eller vise en 72 timer gammel, negativ coronatest; måske en lyntest ved indgangen.

- Der håber vi på et samarbejde med myndighederne, så de sætter et midlertidigt teststed op på festivalen, siger formanden.

- Vi skal finde en model, så der ikke opstår lang kø ved indgangene. Der skal være det rigtige flow, siger formanden.

Han har endnu ikke et bud på, hvordan sådan en model kunne være - en model der også omfatter camping-områderne.

- Vi mangler stadig de helt konkrete krav fra myndighederne, så vi ved, hvad vi har at rette os efter i forhold til test og restriktioner, siger Lars Gjerlufsen.

- Vi skal meget gerne have besked inden påske. Vi kan ikke blive ved med at »planlægge forsigtigt«, som kulturministeren opfordrer til. Der er jo også folk i den anden ende af de kontrakter, vi skal forhandle på plads, siger Vig Festivals formand.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk