5. juni 2020
Super-heltinden Silke er klar til at guide indenfor i sit æstetiske læse-univers. Kulturformidler Thomas Martin Elkjær Smedebøl har opfundet og udviklet BiblioteksBanden og BB-figurerne. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Super-heltinden Silke er klar til at guide indenfor i sit æstetiske læse-univers. Kulturformidler Thomas Martin Elkjær Smedebøl har opfundet og udviklet BiblioteksBanden og BB-figurerne. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival: Læse-superhelte styrker børns læsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival: Læse-superhelte styrker børns læsning
Odsherred - 06. november 2019 kl. 21:35
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherreds Biblioteker og Kulturhuse har opfundet BiblioteksBanden med fem læse-superhelte, der hjælper børn med at finde de rette bøger.

Som led i den igangværende læse- og litteraturfestival Odsherred Læser rykker læse-superheltene i BiblioteksBanden ind på biblioteket i Kulturhus Aksen i Asnæs, hvor børnene kan nærstudere de fem tegneserie-figurer, deres forskellige egenskaber og læse-profiler på deres stande.

Det er kulturformidler Thomas Martin Elkjær Smedebøl, der har opfundet og udviklet BiblioteksBanden med de fem læse-helte: Æstetikeren Silke, råstærke Muskelmads, fixeren Konstruktøren, impulsive Speedreader og hemmelighedsfulde Harddrive.

- BiblioteksBanden er et helte-univers, der formidler børnekultur- og litteratur for børn.

- På standene møder børnene BiblioteksBandens figurer, der har egne fortællinger og læsevaner, som børnene kan spejle sig i, fortæller Jesper Bertelsen, leder af Odsherreds Biblioteker og Kulturhuse.

Standene byder på sjove aktiviteter og opgaveløsning.

Torsdag den 7. november gæster fantasy-forfatter Emil Blichfeldt Kulturhus Aksen som led i læse- og litteraturfestivalen, hvor han vil fortælle Odsherreds elever fra 3.-4. klasse om sit forfatterskab.

Efter foredraget slippes børnene løs på BiblioteksBandens stande.

Med BiblioteksBanden følger et digitalt univers, hvor børnene kan orientere sig i bøgernes verden og sværhedsgrad (lix) med hjælp fra de læse-superhelte, som de identificerer sig med.

BiblioteksBandens lix-hjemmeside, der gør det nemmere for børn at finde materialer med den rette sværhedsgrad, er nomineret til eReolen-prisen 2019, der uddeles den 27. november til »Bedste biblioteksformidler af digitale bøger«, oplyser Jesper Bertelsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk