23. maj 2019
Udstyret med en lang tegne-pensel pegede Rasmus Bregnhøi rundt på forstørrelser af sine eventyrligt strittende illustrationer. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Udstyret med en lang tegne-pensel pegede Rasmus Bregnhøi rundt på forstørrelser af sine eventyrligt strittende illustrationer. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival: Fantasien sprudler i historie om Mus og Mis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival: Fantasien sprudler i historie om Mus og Mis
Odsherred - 08. november 2018 kl. 09:35
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rasmus Bregnhøi, maler og børnebogsforfatter og -illustrator, har en vidunderligt krøllet hjerne. Billederne vælter frem.

- Jeg har altid elsket at tegne. Bare tegne og tegne, rundt på papiret, sagde Rasmus Bregnhøi, da han onsdag gæstede litteratur-festivalen Odsherred læser og - udstyret med en lang tegne-pensel - pegede rundt på forstørrelser af sine eventyrligt strittende illustrationer til den roste børnebog »Opfindelser, strikkede huer og en dum kat«.

Han hvirvlede sit lydhøre børne-publikum i Aksen i Asnæs ind i en billedverden, hvor der konstant dukkede nye skøre, hyggelige, spøjst konstruerede detaljer op.

Når en mus møder en kat, kan det gå dødeligt galt, men i Bregnhøis »Opfindelser, strikkede huer og en dum kat«, hvor Mus er vildt god til at strikke huer og halstørklæder, og Mis til at konstruere vilde maskiner, går det godt. Også da det umage makkerpar skal pakke en ladcykel med alskens materialer til en større ombygning af Mis' opfinder-værksted, blandt andet halvelen af et skib.

- Det kan jo ikke være på en ladcykel. Jo, det kan det så godt, for når man er tegner, kan man jo bare gøre lige, som man vil, sagde tegneren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk