24. oktober 2021
Det ene af Ørbækskildes beboerhuse beskrives som stærkt forfaldent, og der skal fremlægges en renoveringsplan i næste uge.
Det ene af Ørbækskildes beboerhuse beskrives som stærkt forfaldent, og der skal fremlægges en renoveringsplan i næste uge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem centimeters gult og brunt vand i hele kælderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fem centimeters gult og brunt vand i hele kælderen
Odsherred - 08. januar 2021 kl. 11:01
Af Martin Hoffmann Kønig

Opholdsstedet Ørbækskilde, i Fårevejle, har svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, et af deres huse er forfaldent, sidste år måtte de fyre to uddannede pædagoger på grund af for få beboere og deres egenkapital er på minus 1,6 mio. kr.

arrow Læs også: Knivdræbt socialpædagog bisat

Opholdsstedet drives af en fond, og i 2019-årsregnskabet skriver de, at de forventer at kunne reetablere egenkapitalen i løbet af de næste fem år, fordi de forventer at få et overskud på den løbende drift.

Socialtilsyn Øst har efterfølgende godkendt opholdsstedets økonomi, men slået fast, at man må regne med en nedgang i den ydelse som stedet kan levere.

Kælder under vand

Den 27.august 2020 skrev Socialtilsyn Øst til Odsherred Kommune, fordi de gerne ville have kommunen til at føre et bygningstilsyn med opholdsstedets ejendom på Bøgebjergvej 2, i Fårevejle.

Ifølge tilsynets beskrivelse kunne de ved et tilsynsbesøg i ejendommen konstatere, at vinduerne i et beboerværelse var punkterede, ikke kunne åbnes, fordi det var lukket med en pensel, der var sat fast i vinduesrammen. I husets kælder var hele gulvet fyldt med cirka fem centimeter gult/brunt vand, og der lå en gammel parasol, havemøbler og papkasser halvvejs nede i vandet. Væggene beskriver socialtilsynets medarbejder som fugtige og der lugtede af råd.

En beboer beskriver, at hendes badeværelse har været fyldt med sort skimmel, som har gjort det umuligt at benytte badeværelset, og tilsynet, skrivar, at:

»Henset til at ejendommen danner bolig for op til 5 borgere, der er visiteret til tilbuddet i henhold til servicelovens regler, finder socialtilsynet det relevant at videregive disse oplysninger til jer med henblik på jeres eventuelle handling i sagen.«

I socialtilsynets seneste tilsynsrapport, dateret den 14.september 2020, skriver tilsynet, at: »Tilbuddet har gennem en årrække tilkendegivet overfor socialtilsynet, at der har været forskellige planer om at flytte Bøgebjergvejs beboere til andre og mere moderne faciliteter. Ingen af disse planer er iværksat og det er tydeligt at huset på Bøgebjergvej forfalder og trænger til istandsættelse.«

Odsherred Kommune var enig med tilsynet i, at det over 100 år gamle hus har store vedligeholdelsesmæssige mangler, og Socialtilsynet bad opholdsstedet om en plan for Ørbækskildes fysiske rammer i de kommende år, og efterlyste en plan for, hvordan Bøgebjergvej vil blive vedligeholdt samt en økonomisk oversigt over den del af renoveringen, der påhviler Ørbækskilde. Altsammen skal være modtaget hos tilsynet på mandag, og så varsler socialtilsynet, at de vil følge op på om renoveringen rent faktisk bliver udført.

Ørbækskildes bestyrelsesformand, Susanne Kauffmann, lover, at forholdene bliver udbedret.

»Der blev undersøgt for, men ikke konstateret hverken skimmelsvamp eller anden sundhedsskadelig tilstand på Bøgebjergvej. Der blev lavet en rapport, som påpegede nogle udvendige og indvendige bygningsmæssige forbedringer, som henholdsvis udlejer og vi skal udbedre. Dette arbejde er igang,« siger hun.

arrow V-folketingsmedlem vil være med til at finde midler til psykiatrien
08. januar 2021 kl. 11:58 Opdateret: kl. 14:36
arrow Efter drab: Arrangerer demonstration ved drabsstedet
08. januar 2021 kl. 09:39 Opdateret: kl. 10:57
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk