19. oktober 2019
Marianne Brydov er flankeret af døtrene Nikki (th.) og Bibbi. De begyndte at gå til boksning for fem år siden, men er endt med crossfit, fordi det er så sjovt. Foto: Niels Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Marianne Brydov er flankeret af døtrene Nikki (th.) og Bibbi. De begyndte at gå til boksning for fem år siden, men er endt med crossfit, fordi det er så sjovt. Foto: Niels Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fedt med crossfit i ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fedt med crossfit i ferien
Odsherred - 11. juli 2019 kl. 16:03
Af Niels Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er mandag i juli. Klokken er halv otte om morgenen. Men der er gang i Bokzen i Algade i Nykøbing Sj., for nok er det ferietid, men ifølge crossfit-træner Julie Kongstad Larsen er det ingen undskyldning for ikke at træne.

- Jeg er lærer på Grundtvigsskolen, så jeg har ferie nu, og derfor kan jeg også have morgenhold for tiden. Jeg begyndte på cross fit for en 10 års tid siden. Her i Bokzen har jeg haft hold siden oktober, siger Julie Kongstad Larsen.

Det er en kende tavst. 10 styks står vi. Mange af os vist med en følelse af, at det godt nok er tidligt. Men snart kommer der lyd på. I hvert fald svirpelyden af sjippetov og derpå grynt, fodslag og entusiastiske hep i en morderisk hård leg, hvor vi er delt i to hold, som dyster i at flytte kettlebells, en slags håndvægte, fra hinandens »mål«. Derpå følger 12 minutter med en øvelse af forskellige, fysiske udfoldelser. Og så er der pause. De fleste finder hurtigt drikkedunken frem.

- Man begynder på sit eget niveau. De færreste er god til det fra starten, men de fleste kommer hurtigt efter det og i god form, siger Julie Kongstad Larsen.

I crossfit bruger man de forhåndenværende redskaber og kroppens egne »vægte«. Man hopper, laver burpees, en slags blanding af englehop og armbøjninger, og tager mavebøjninger, løber og så videre. Man gør ting, som kroppen allerede kan og har godt af at blive styrket i.

Meget socialt
- Det er bare så sjovt, siger Marianne Brydov, da hun skal forklare, hvorfor hun og døtrene Nikki og Bibi, som også træner med, går til crossfit.

- Og så er det faktisk også meget socialt, supplerer Jonas Ursem, der er gift med instruktøren og ser fit ud som en viking.

- I nogle af øvelserne kravler vi over og under hinanden, vi konkurrerer indbyrdes, vi har det fedt sammen, og så prøver vi hele tiden på at hjælpe hinanden, siger han.

Så er pausen slut. Nu skal der leges et terningespil. Øjnene man slår bestemmer, hvad man skal lave. Når en øvelse er færdig, slår man sig til en ny.

- Hvis man har lyst til at prøve crossfit, skal man bare komme her ned. Så finder vi ud af det, siger Julie Kongstad Larsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk