12. maj 2021
Schou Birkendorf Arkitekters projekt for Asnæs Svømmehal bliver uden den ikoniske pyramidetop på svømmehallen, men med et større lysindfald på grund af de forhøjede facader med glas. Grafik: Schou Birkendorf Arkitekter
gallery icon

Se billedserie

Schou Birkendorf Arkitekters projekt for Asnæs Svømmehal bliver uden den ikoniske pyramidetop på svømmehallen, men med et større lysindfald på grund af de forhøjede facader med glas. Grafik: Schou Birkendorf Arkitekter
Foto: Pelle
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til pyramide-tag: Nu er der valgt entreprenør på Asnæs Svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel til pyramide-tag: Nu er der valgt entreprenør på Asnæs Svømmehal
Opdateret 19. april 2021 kl. 19:51
Odsherred - 19. april 2021 kl. 17:49
Af Stefan Andreasen

Det bliver byggefirmaet KABI Entreprise A/S fra Tuse, der skal bygge den nye tagkonstruktion på Asnæs Svømmehal og renovere taget på Asnæs-Grevinge Hallen - et projekt til cirka 22 millioner kroner, oplyser Niels Minor Borre, afdelingsleder i Ejendomme i Odsherred Kommune.

- Firmaet kom med billigste pris i vores udbudsrunde, og det blev udslagsgivende, siger Niels Minor Borre.

Bygherrerådgiver Schou Birkendorf Arkitekter i Holbæk har tegnet projektet, og det bliver uden den ikoniske pyramidetop på svømmehallen.

Den nuværende, pyramide-formede tagkonstruktionen fra 1970'erne er en del af årsagen til, at der er opstået råd i limtræsbjælker og spær, har Niels Minor Borre tidligere oplyst.

Den nye tagkonstruktion bliver med fladt tag.

- Men det bliver med højere facader, med en frise af glas øverst hele vejen rundt, så lyset kommer ind fra alle sider. Der vil komme mere lys end før. Øverst oppe monteres en bølgende, lysgennemtrængelig hul-skærm, som signalerer vand og svømmehal, fortæller afdelingslederen.

- Svømmehallen kommer til at se spændende ud og vil få et særligt, arkitektonisk udtryk, vurderer Niels Minor Borre.

Indvendigt vil loftet blive beklædt med et lyddæmpende materiale, som anbringes i en formation, hvor bølge-temaet går igen.

Odsherred Byråd besluttede i sidste uge at sige ja til at bruge næsten syv millioner kroner mere end først antaget til projektet.

Byggeriet rammer dermed en samlet byggesum på cirka 22 millioner kroner.

Det store pris-hop skyldes omfattende ændringer i de bærende konstruktioner, nye krav til brandsektioner og stærkt forhøjede priser på beton, træ og flamengo-plader.

Asnæs Svømmehal vurderes at kunne åbne igen i slutningen af september.

Der er ikke kommet nye forsinkelser i byggeplanen, fordi økonomiudvalg og byråd arbejdede hurtigt med ekstraordinære møder, oplyser Niels Minor Borre.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk