28. juli 2021
I næste uge siger Ung i Odsherred farvel til ejendommen på Storegade 19, som i ni år har været ungdomsskoletilbuddet for unge i den sydlige del af kommunen. I stedet bliver der ungehus på Savklingen, ikke langt derfra. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

I næste uge siger Ung i Odsherred farvel til ejendommen på Storegade 19, som i ni år har været ungdomsskoletilbuddet for unge i den sydlige del af kommunen. I stedet bliver der ungehus på Savklingen, ikke langt derfra. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til Storegade: Unge flytter ind på fabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel til Storegade: Unge flytter ind på fabrik
Odsherred - 17. juni 2021 kl. 19:25
Af Marianne Nielsen

Flyttekasserne står parate og fra kælderen er omtrent otte læs skrald kørt på genbrugspladsen. På tirsdag er det slut med at byde Odsherreds unge velkommen i ungehuset på Storegade i Asnæs.

Tirsdag er nemlig sidste åbningsdag i ungehuset inden flytningen til lejede lokaler hos Ditlev Burke, kaldet Savklingen, på Bobjergvej for alvor går i gang. Odsherred Boulders, en nystartet klatreforening i Nykøbing har haft tjansen med at rydde kælderen i Storegade.

- På den måde kan vi støtte et godt formål og samtidig få noget hjælp. Det er ikke muligt at lukke i hele næste uge, som egentlig var planen, for der kommer mange unge i huset. Så nu hjælper Odsherred Boulders, og vi kører med fuld aktivitetskalender for de unge i næste uge, fortæller leder af Ung i Odsherred, Louise Nordlund.

De fleste aktiviteter foregår dog andre steder end i lokalerne på Storegade, så sidste reelle mulighed for at hænge ud i det store hvide hus bliver tirsdag.

Det er dog ikke alle lokalerne på Savklingen, der er klar til at tage imod de unge på den anden side af sommerferien.

- Nogle rum vil være klar, men ikke hele bygningen. De unge har været med til at bestemme farven på væggene, så det bliver helt sikkert meget farvestrålende lokaler, fortæller Louise Nordlund.

På Bobjergvej er der pt. spærret ved rundkørslen, da der er ved at blive etableret kloak til de lokaler på Savklingen, som Ung i Odsherred har lejet sig ind i.

Den 9. august slår ungehuset dørene op til de lokaler, der står færdige på det tidspunkt, og om lørdagen den 14. august vil der være et stort åbningsarrangement, så hele byen kan se, hvor langt de er kommet med indretningen.

Ung i Odsherred har eksisteret siden 2013 og har foruden ungekulturhus i Asnæs ungehus i Nykøbing. Begge ungehuse har i år oplevet rekordmange unge i husene og til de aktiviteter, Ung i Odsherred arrangerer.

Efter ni år med base i Storegade 19 udløber den forlængede lejekontrakt for ungdomsklubben ved udgangen af august, og derfor har politikere og embedsværket det seneste år arbejdet på en løsning.

Administrationen foreslog et bofællesskab med musikskolen i Asnæs, men det blev sparket til hjørne og siden taget helt ud af ligningen, da et nyt forslag kom på banen.

Placeringen kom ind fra højre undervejs, da man blev opmærksom på, at parkeringsforholdene for den udkørende hjemmepleje i Asnæs var udfordret.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk