22. september 2021
Gamerrummet er ikke helt klar, og der mangler endnu lidt malerarbejde før der kan spilles computerspil i det nye ungekulturhus på Bobjergvej 2 i Asnæs. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Gamerrummet er ikke helt klar, og der mangler endnu lidt malerarbejde før der kan spilles computerspil i det nye ungekulturhus på Bobjergvej 2 i Asnæs. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til Storegade: Et nyt ungekulturhus tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel til Storegade: Et nyt ungekulturhus tager form
Odsherred - 04. august 2021 kl. 19:34
Af Marianne Nielsen

I ni år har den store hvide bygning på Storegade 19 i Asnæs været omdrejningspunktet for en stor del af egnens unge.

Her flyttede Ung i Odsherred ind i 2012 og omdannede ejendommen til et ungekulturhus. Men snart er bygningen tom, og alle tingene flyttet nogle hundrede meter rundt om hjørnet til Bobjergvej 2.

Her løber lejekontrakten i 10 år, så hvis leder af Ung i Odsherred, Louise Nordlund bliver træt af de pastelfarver hun har valgt til væggene, er der intet, der forhindrer hende i at male det hele over. Men hvidt bliver det nok aldrig.

- Vores rare maler troede vist, at han bare skulle male det hele hvidt, men nej, nej. Det bliver forskellige pastelfarver, griner hun, da Nordvestnyt er på en lille rundvisning i de nye omgivelser.

Malearbejdet er langt fra slut, nyopførte vægge skal spartles, og køkkenet er slet ikke installeret endnu. Men det er også først på mandag, de åbner efter sommernedlukningen. Måske.

- Det kan godt være, vi lige i første omgang først åbner i Nykøbing, vurderer Louise Nordlund kækt og viser ind i det der skal blive til ungekulturhusets store fælles opholdsrum.

Her står chesterfieldsofaen og kasserne med puder og tæpper midt på gulvet og venter på at finde sin rette placering - og på, at den væggene bliver malet i den helt rigtige nuance svag rosa bliver.

Hugget hæl og klippet tå
I det hele taget bærer lokalerne, hvor der tidligere var 10.klasseundervisning, præg af, at der er et stykke vej til forvandlingen ungt mødested er fuldendt.

Men Louise Nordlund er optimistisk, selvom det har krævet en hugget hæl og klippet tå, at nå i mål.

Især den lange, men brede gang, der føre fra køkken og caféområde til bagindgangen, der samtidig er den udkørende hjemmeplejes hovedindgang.

De to meget forskellige kommunale enheder skal fremover dele tag og adresse i Asnæs, og opdelingen af arealet, har betydet flere kompromisser i forhold til ønskerne for, hvad stedet skal kunne.

- Det er jo en brandvej, så vi kan ikke bare møblere det, som vi har lyst til, men det har vi - næsten - fundet en løsning på også. Det bliver et område, med små borde og en lang bænk, som skal invitere til brætspil og sådan noget. Og et strand-inspireret hjørne med hængestole, uddyber hun.

Også gamerne er der tænkt på i de nye omgivelser på Savklingen. Et stort rum med plads til at hænge ud om den fælles interesse. Også her er hvide vægge bandlyst.

I det hele taget bliver farvevalget på væggene lige så alsidigt som viften af tilbud til Odsherreds unge.

Den 14. august er der åbnet hus på Bobjergvej, hvor også et stort loppemarked til fordel for årets ungekulturpris foregår.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk