22. oktober 2019
Den smilende, bramfrie chefpedel Keld Rødvig på vej op til kontoret på loftet, hvor han har ført mentor-samtaler med de unge.
gallery icon

Se billedserie

Den smilende, bramfrie chefpedel Keld Rødvig på vej op til kontoret på loftet, hvor han har ført mentor-samtaler med de unge.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til Keld'e Pedelle på rytmisk højskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel til Keld'e Pedelle på rytmisk højskole
Opdateret 10. december 2018 kl. 16:11
Odsherred - 07. december 2018 kl. 17:47
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inden for rocken ville man have brugt betegnelsen legende og ikke tøvet med en plads i Hall of Fame til Den Rytmiske Højskoles chefpedel Keld Rødvig - mandag den 10. december siger han farvel til den højskole, som han i 1991 var med i pionér-arbejdet for i Jyderup sammen med idémændene Per Larsen og Jørgen Høj Larsen.

De første 10-15 år var der konstant gang i byggeriet. Keld Rødvig tegnede idéerne, og så blev der bygget huse med ham som byggeleder og håndværker. Det blev til den karakteristiske gule arkitektur, som han selv kalder sporvognsbyggeriet.

Keld Rødvig har været involveret i alle højskolens byggerier siden starten, senest det nye køkken og udvidelsen af spisesalen, hvor han var byggeleder og bindeled til entreprenøren.

Han fejrede i 2016 25 års jubilæum i den sjældne kombinationsstilling chefpedel, huslærer og mentor for de unge. I Keld Rødvigs alt-mulig-værksted har eleverne, under hans kyndige medvirken og vejledning, bygget transportkasser og instrumenter. Arbejdet er et led i højskolens generelle opbygning af eleverne som hele mennesker, og her har Keld Rødvig været et stærkt kort. De unge på de skiftende hold har gemytligt videregivet kælenavnet »Keld'e Pedelle« om den populære medarbejder.

Keld Rødvig har - ud over alle håndværksopgaverne - været faglærer og huslærer og med i højskolens mentorordning. I de mere end 25 år på Den Rytmiske Højskole har han været huslærer, kontaktperson og mentor for mere end 500 elever.

Den smilende, bramfrie pedel har aldrig været bange for at gå direkte til sagen i sin rådgivning - en ung kvinde kaldte ham engang »en kampvogn fyldt med skumfiduser«. Ikke bange for at tage konflikterne, men med et blidt hjerte.

Der er reception for Keld Rødvig på Den Rytmiske Højskole mandag den 17. december kl. 14.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk