21. oktober 2018
Ud af 28 byggegrunde er de 11 solgt, og ifølge ejendomsmægleren er det ikke et problem at sælge huse i Asnæs og omegn. Foto: Martin Hoffmann Kønig
gallery icon

Se billedserie

Ud af 28 byggegrunde er de 11 solgt, og ifølge ejendomsmægleren er det ikke et problem at sælge huse i Asnæs og omegn. Foto: Martin Hoffmann Kønig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familier pudser advokat på kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familier pudser advokat på kommunen
Odsherred - 17. december 2017 kl. 09:39
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

28 byggegrunde risikerer at kaste et attraktivt boligområde i Asnæs ud i alvorlige nabostridigheder.

I hvert fald har fem familier hyret en advokat til at klage over Odsherred Kommune til planklagenævnet.

Og ifølge Stig Jensen, der er en af klagerne, handler det om retfærdighed, for den grundejer, der har opført to prøvehuse har fået en dispensation til at opføre husene på en måde, som de øvrige huse ikke må, og det frustrerer hos familierne.

»Kernen i striden er, at Odsherred Kommune har offentliggjort en forkert lokalplan, og når de siger, at de ikke var pligtige til at lægge lokalplanen på interenettet, så er det ikke sandt. Og stadig har de kludret i det, for nu står der forkert dato på det, der er offentliggjort. Det vil sige, at ham, der ejer byggegrundene kan få lov til at bygge efter nogle regler, som vi andre ikke måtte,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Striden handler om, at Per Nielsen, der ejer de 28 byggegrunde, har fået dispensation til at opføre to prøvehuse, hvor der er betontag og udhæng, noget de øvrige beboere i området har fået afslag på, fordi der i lokalplanen er et krav om, at tagene skal opføres med tegltagsten.

De utilfredse familier undrer sig over at grundejeren, der er tidligere byrådskandidat for Venstre, og hans sælger, er ejendomsmægler, Morten Egeskov, der var Venstres borgmesterkandidat, og de stiller spørgsmålstegn ved om der har været tilstrækkelig afstand mellem politikerne og forvaltningen eller om sagen er et udtryk for ulovlig kammerateri.

»Min rolle i sagen, er, at jeg arbejder i Nybolig, der har grundene til salg, og derudover var ejeren opstillet for Venstre, så der er kommet godt gang i konspirationsteorierne, men al sagsbehandling i den her sag er foregået administrativt. Da jeg blev opmærksom på sagen, ringede jeg til planafdelingen, og informerede om min rolle, og jeg har ikke haft med sagen at gøre. Man kan vel sige, at det er en sag, hvor der er et sammenfald af uheldige omstændigheder, som gør, at nogle tror, der er forkerte lokalplaner i spil, det er der ikke,« siger Morten Egeskov.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk