18. oktober 2019
Molslinjens Express 4 ankom til Odden fredag med 398 køretøjer om bord. Det er rekord for antal biler på en enkelt overfart og betød også en god del trafik sydgående på Rute 21. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Molslinjens Express 4 ankom til Odden fredag med 398 køretøjer om bord. Det er rekord for antal biler på en enkelt overfart og betød også en god del trafik sydgående på Rute 21. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færgen var ladet med rekord - også på vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færgen var ladet med rekord - også på vejen
Odsherred - 10. maj 2019 kl. 14:59
Af Niels Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved middagstid fredag den 10. maj ankom Molslinjens nye kæmpefærge Express 4 til Odden Færgehavn - lastet med 398 biler.

Det i sig selv lyder måske ikke af så meget, men ifølge Molslinjen er 398 biler på en enkelt overfart ny rekord på strækningen. Det resulterede på sjællandssiden tillige i et rekordlangt færgetræk ned ad Rute 21 mod motortrafikvejen.

Den tidligere rekord er fra maj 2015, hvor vogndækket på Express 2 sejlede over med 363 biler, men det er altså nu slået med 35 biler.

Express 4 stævnede ud fra Aarhus klokken 10.45, og tidspunktet for rekordforsøget var velvalgt. Fredag formiddag er der normalt mange biler med, men ikke så mange personer i bilerne.- På den måde kan vi få tilstrækkeligt med biler med uden at støde på den øvre grænse for antallet af passagerer, da vi selvfølgelig ikke på nogen måde går på kompromis med sikkerheden, sagde Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, forud for rekordforsøget.

En af de andre forudsætninger for rekorden var, at de rejsende bilister skulle komme i god tid, så Molslinjens skibsassistenter havde tid til at »pakke« færgen og få plads til flest mulig. Den øvelse lykkedes altså også.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk