17. oktober 2019
Hundested- Rørvig færgen risikerer ikke at kunne komme til at lægge til i Rørvig, for der er ingen penge til at holde indsejlingen dyb nok. Foto: Lars Skov.
Hundested- Rørvig færgen risikerer ikke at kunne komme til at lægge til i Rørvig, for der er ingen penge til at holde indsejlingen dyb nok. Foto: Lars Skov.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færgedrift trues af kommunal regnefejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færgedrift trues af kommunal regnefejl
Odsherred - 12. marts 2019 kl. 13:28
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Hundested havn er de ikke i tvivl. Der skal graves sand væk fra havbunden mindst en gang om året for at holde indsejlingen passabel for Hundested-Rørvig færgeoverfart, og det er de i gang med mens dette læses.

Men ikke i Rørvig Havn, for her betyder en kommunal regnefejl, at der er anlægsstop, og i yderste konsekvens kan det betyde at havneindsejlingen sander til, at kommunen ikke har penge til at grave den fri og færgen ikke kan lægge til i Rørvig, og at Odsherred Kommune mister driftsindtægter på 500.000 kroner.

Direktør for Hundested-Rørvig færgeoverfart, Bo Andersen, er målløs over risikoen, som han intet har hørt om, og han slår fast, at hvis færgen må indstille sin drift på grund af at Odsherred Kommune ikke kan overholde havnekontrakten med færgeselskabet og holde havnen sejlbar, så vil driftstabet blive langt større end de 500.000 kroner som der står i en orientering til politikerne i miljø- og klimaudvalget i Odsherred Kommune.

Afdelingsleder i Odsherred Kommune Michael Bay, er midlertidig havnefoged, og han slår fast, at han har en forpligtelse til at orientere om de yderste konsekvenser af anlægsstoppet, men også, at de vil kæmpe for at finde de omkring 200.000 kroner det vil koste at få gravet havneindløbet fri for sand.

»Der er et behov for løbende at uddybe havneindløbet, og på den måde betyder anlægsstoppet i sin yderste konsekvens at færgedriften ikke kan fortsætte til Rørvig. Men vi vil gøre alt hvad vi kan for at sikre færgedriften. Det er dog min pligt at gøre opmærksom på at anlægsstoppet kan påvirke færgedriften, men skulle vi få behov for at uddybe havneindsejlingen i år, så må vi se dybt i vores driftsbudgetter for at se om vi kan finde de 150.000 - 200.000 kroner det vil koste, og ellers må vi spørge byrådet, for vi er kontraktligt forpligtet til at sørge for havneindløbet,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk