15. juni 2021
Bent Fabricius-Bjerres musik prægede flere generationer af danskere. Billedet er fra Ringsted Kongrescenter. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Bent Fabricius-Bjerres musik prægede flere generationer af danskere. Billedet er fra Ringsted Kongrescenter. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fabricius-Bjerre i Rørvig: Jazzkoncerter og Lodsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fabricius-Bjerre i Rørvig: Jazzkoncerter og Lodsen
Odsherred - 28. juli 2020 kl. 14:16
Af Torben Andersen

En venlig, men også en privat mand.

arrow Læs også: Stor sympati for Hedda Craners forslag om at mindes Bent Fabricius-Bjerre

Sådan lyder det fra flere Rørvig-borgere om Bent Fabricius-Bjerre, der i mange år havde sommerhus ved Dybesø og derfor jævnligt sås i byen - adræt på sin cykel og med et smil på læben.

Tirsdag døde den 95-årige komponist efter kort tids sygdom.

Bent Fabricius-Bjerre var også med, da Rørvig By og Land for nogle år siden forsøgte at etablere en støttegruppe, der skulle købe og drive Lodsoldermandsgården. Andre kendte støttere var forfatteren Jussi Adler-Olsen og tidligere finansminister Thor Pedersen (V).

- Bent Fabricius-Bjerre var en flink mand, som var ambassadør for Lodsen. Han var meget nem at snakke med, og han deltog i et par møder, fortæller formanden for Rørvig By og Land, Bo Bræstrup.

Bent Fabricius-Bjerre optrådte flere gange i Rørvig, men det var til mere uformelle arrangementer. Der blev organiseret en privat jazzfestival i Cristoffer Bo Bramsens have ved Dybesø, og her spillede Bent Fabricius-Bjerre med. Der var så mange, der gerne ville være deltage, at man blev nødt til at flytte arrangementet til Lodsoldermandsgården, og her gæsteoptrådte Bent Fabricius-Bjerre med Rørvig All Stars. Her kom mange musikere og sangere forbi, så der blev improviseret på livet løs. Nogle af de kendte musikere, der dukkede op til disse uformelle sammenkomster, var Anne Dorte Michelsen, Niels Jørgen Steen og Jørgen Olsen fra Brødrene Olsen.

- Det var knaldende hyggeligt og meget spontant, og Bent Fabricius Bjerre var en del af dette. Det blev så stort, at det måtte flyttes ud til Lodsens baghave, fortæller Knud Skriver, som i dag er med til at arrangere Nykøbing Rørvig Jazz Festival.

Arrangøren, Cristoffer Bo Bramsen, døde i 2011, og efter et par års pause, kørte nogle af deltagerne koncerterne videre - det skete nu i et telt på Højsandet - om fredagen, efter at årets landliggerkamp var blevet afviklet om torsdagen. I teltet var der en jazz-session med 250 personer, og Bent Fabricius-Bjerre dukkede altid op.

- Han spiste med os andre, og på et tidspunkt blev han »lokket« op på scenen. Han var en sej fyr, og han spillede også gerne tennis, og trods sin fremskredne alder var han altid manden, der stod på det rigtige sted på banen, fortæller Mads Bjerre Pedersen.

arrow Bent Fabricius-Bjerre var det fineste menneske, jeg har kendt
22. oktober 2020 kl. 17:23 Opdateret: kl. 14:35
arrow De Mylius var fan af Fabricius-Bjerre allerede som 16-årig
28. juli 2020 kl. 13:47 Opdateret: kl. 13:48
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk