18. juli 2019
Christina Boelskifte (th.) trådte med få timers varsel til som vikar for sygdomsramte Kaya Brüel - her i vokal front sammen med Marie Carmen Koppel.
gallery icon

Se billedserie

Christina Boelskifte (th.) trådte med få timers varsel til som vikar for sygdomsramte Kaya Brüel - her i vokal front sammen med Marie Carmen Koppel.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få timers varsel: Christina Boelskifte reddede Aretha-koncert fra aflysning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få timers varsel: Christina Boelskifte reddede Aretha-koncert fra aflysning
Opdateret 15. marts 2019 kl. 22:30
Odsherred - 15. marts 2019 kl. 22:24
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Aretha Franklin, der døde sidste år, kaldes »The Queen of Soul«, men i sin 60 år lange karriere var hun også hele spektret rundt indenfor gospel, jazz, funk, blues og pop, og fredag blev hun festligt og alsidigt mindet i Kulturhus Aksen i Asnæs i Jazz Gallas tribute-show »Celebrating Aretha Franklin«.

Koncerten, der længe har været udsolgt, var kun en hårsbredde fra aflysning, afslørede kapelmester Benjamin Koppel. Kaya Brüel, der skulle have stået i vokal front sammen med Marie Carmen Koppel, meldte sig syg fredag, kort før middag.

- Vi kunne jo ikke så godt ringe til Aretha, så vi var tæt på at aflyse; men så kom jeg i tanke om én eneste, der kunne træde til, Christina Boelskifte. Hun ryddede heldigvis kalenderen med få timers varsel, lød det fra kapelmesteren.

Meget passende sang Boelskifte Aretha Franklin jazz-klassikeren »What Difference a Day Makes«, elegant og lækkert, hvorefter hun og Marie Carmen Koppel fyrede op under én af Arethas soul-signatursange, »Chain of Fools«, i et forrygende mikrofon-parløb.

Bag sig havde de et sprudlende, velspillende band, der udover Benjamin Koppel på altsaxofon bestod af Søren Bebe, piano, Jesper Bodilsen, bas, og Jonas Johansen, trommer.

På grund af det solide billetforsalg var al disponibel plads brugt til stole og borde, og dansegulvet var - trods musikkens dansable karakter - inddraget. Et uptempo-soulnummer som »Schooldays« kunne ellers have sat gang i gulvet.

Publikum fik også Marie Carmen Koppels fine version af den smukke jazz-standard »Moon River«.

Senere i koncerten var der også plads til de udødelige Aretha-hits »Respect« og »Think«, som hun sang i »Blues Brothers«-filmene, og Carole Kings »(You make me feel like) A Natural Woman«.

Christina Boelskifte gav også en smagsprøve på Aretha Franklins blues-repertoire, den forrygende »I Never Loved A Man (The Way I Love You)«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk