29. juli 2021
I Fårevejle har eleverne på EUC Nordvestsjællands grundforløb været få, men det har været med til at lave differentieret undervisning og fastholde elevernes faglige fokus, konkluderer evaluering. Foto: Marianne Nielsen
I Fårevejle har eleverne på EUC Nordvestsjællands grundforløb været få, men det har været med til at lave differentieret undervisning og fastholde elevernes faglige fokus, konkluderer evaluering. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Evaluering: Små hold, men stort fagligt fokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Evaluering: Små hold, men stort fagligt fokus
Odsherred - 30. juni 2020 kl. 08:29
Af Marianne Nielsen

Det har ikke været noget stort forløb med etablering af grundforløbs-satellitafdelinger, men i Odsherred er man nået en hel del længere end andre steder i landet. Af tre deltagende forsøgsskoler er det nemlig kun EUC Nordvestsjælland, der har formået at etablere en grundforløbsafdeling og tyde elever velkommen. Det skete i det tidligere administrationscenter på Rådhusvej i Fårevejle i 2017, og nu er der udgivet en slags halvvejsevaluering, hvor både elever og lærere sætter ord på den første tid.

Evalueringen er lavet af Danmarks Evalueringsinstitut og konkluderer, blandt andet, at selvom der ikke har været mange elever - kun 29 i alt - og at forløbet ikke har bidraget væsentligt til at flere søger ind på en erhvervsuddannelse, så er tilbagemeldingen fra elever og lærere god. De beretter om at have fået meget ud af undervisningen og om tilpasset undervisning til den enkelte elevs niveau og behov, hvilket har resulteret i et stort fagligt fokus og engagerede elever.

- Det jeg er gladest for i den sammenhæng er at den undersøgelse siger noget om at det ikke har været et stort forløb, der har ikke været noget stort fagligt miljø bagved, men kvaliteten har været i orden. Og det er meget afgørende for, at man kan gennemføre erhvervsuddannelser i yderområderne i mindre målestok en på de store campus. Kvaliteten skal være der, så virksomhederne kan være sikre på at det er i orden, siger borgmester Thomas Adelskov (S) og kalder et bevis for, at der er kommet hul på bylden om at tiltrække erhvervsuddannelser til Odsherred.

-Det er en positiv evaluering på alle måder. Det bekræfter, at den proces vi for nogle år siden endelig fik hul på med at få nogle erhvervsuddannelser til Odsherred, er lykkedes succesfuldt, siger han.

Borgmesteren hæfter sig ved, at evalueringen skal ses i sammenhæng med det øvrige uddannelsesmiljø, der er etableret i Fårevejle, som samlet set bidrager til at flere og flere unge i Odsherred søger ind på en erhvervsuddannelse. I år er det 33 procent af årgangens unge, der har søgt erhvervsuddannelserne.

- Når man ser på effekten ser man ikke kun på den ene uddannelse der er kommet til Odsherred. Man skal se på den vifte af grundforløb der er kommet til og det samlede billede er et mere massivt udbud, påpeger han.

Efter at have drøftet evalueringen med EUC Nordvestsjællands direktør Steffen Lund er der lagt op til at parløbet fortsætter også efter 2022, hvor forsøget udløber.

- Der også begejstret for evalueringen, så jeg har klart en forventning om at vi fortsætter, siger Thomas Adelskov.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk