17. november 2019
Naturvejleder Jakob Walløe Hansen, med hovedet af en flået ræv.
gallery icon

Se billedserie

Naturvejleder Jakob Walløe Hansen, med hovedet af en flået ræv.
Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et lille marked for årets høst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et lille marked for årets høst
Odsherred - 16. oktober 2019 kl. 19:17
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På gågaden i Nykøbing blev Store Torv tirsdag omdannet til lille høstmarked med rig mulighed for at fingrene i friske, lokale råvarer. Det skete i anledning af efterårsferiens fokus på egnens råvarer - ikke mindst de helt nykårede Grand Cru gulerødder af sorten Bolero fra Almegård og Grand Cru kartofler af sorten Alexandra fra Slotsgaarden.

Bolero-avler Jens Møller Olsen serverede selv sin vinder-rod ovnbagt en halv time og smurt i olie og drysset med rosmarin, mens Alexandra-avler Anders Biltoft Kristensen langede pose efter pose med kartofler over disken og fik en snak kunderne om mandagens Grand Cru-kåringer på Audebo Pumpestation.

Nåede man ikke forbi Algade-markedet vil både gulerødder og kartofler være at finde i flere Dagli'- og Superbrugser i Odsherred fra onsdag.

Men der var også andet end grøntsager på menuen på Høstmarkedet. Geopark Odsherreds to naturvejledere havde nemlig været på jagt i forsøget på at nedlægge et rådyr. Det glippede dog, så de måtte i stedet finde en ung Mikkel Ræv frem af gemmerne, som så kunne give forbipasserende en lærerigt stund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk