18. november 2019
Kunstnerne Pernille Bache (t.v.) og Anita Bjørbekk foran Tunmuseet som er deres midlertidige pop-op galleri.

Foto: Niels Sørensen
Kunstnerne Pernille Bache (t.v.) og Anita Bjørbekk foran Tunmuseet som er deres midlertidige pop-op galleri. Foto: Niels Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et kup på Odden popper op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et kup på Odden popper op
Odsherred - 12. juli 2019 kl. 20:32
Af Niels Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tunmuseet i Havnebyen på Sj. Odde og kunstnerne Pernille Bache og Anita Bjørbekk indgår i disse dage i et helt særligt samarbejde. Historien om tunfiskeriet ud fra Oddens kyst kan man stadig få i museet, men nu kan man i tilgift også opleve dele af Baches og Bjørbekks kunst i det interimistiske kunstgalleri "Pop-up på Odden" og såmænd også hilse på kunstnerne selv. Det sidste er i øvrigt en god oplevelse i sig selv.

Og det går godt med salget, fortæller kunstnerne.

- Det er godt vejr, for det er ikke så varmt, at folk bliver hængende på stranden, og det er ikke så koldt, at de bliver hjemme. Der kommer mange i Havnebyen, fortæller Pernille Bache med et smil og fortsætter:

- Og så parkerer mange sådan, at de skal forbi her for at komme på havnen, så vi har meget at lave.

Hun er uddannet designer, så udover hendes malerier kan man også købe eksempelvis fornemt designede, unika cykeltasker i genbrugsmateriale.

For Anita Bjørbekk er målet med billedkunsten klart.

- Jeg ønsker at formidle glæde og taknemmelighed. Folk skal blive glade af at se på mine malerier, siger hun og og smiler og lader hænder og arme springe illustrerende ud fra kroppen.

Der er noget i alle prislejer. Faktisk kan man ifølge et skilt gøre et såkaldt pop-up kupp.

Det ekstra "p" i kup kommer fra Norge af. De to kunstnere bor til hverdag i Skien i det sydlige Norge, hvor Anita Bjørbekk kommer fra, men residerer sommeren over i danske Pernille Baches sommerhus på Stenstrup Lyng - når de da ikke er at finde i "pop-up'en", hvad de er de fleste af døgnets lyse timer weekenden over.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk