25. oktober 2021
Kim Mariegaard (EL), stående, kritiserede, at budgettet var blevet udarbejdet »bag lukkede døre«. Enhedslisten står for tredje år i træk uden for budgetforliget. Foto: Torben Andersen
Kim Mariegaard (EL), stående, kritiserede, at budgettet var blevet udarbejdet »bag lukkede døre«. Enhedslisten står for tredje år i træk uden for budgetforliget. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedslisten isoleret i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten isoleret i byrådet
Opdateret 21. september 2016 kl. 09:18
Odsherred - 21. september 2016 kl. 08:54
Af Torben Andersen

Enhedslisten blev end ikke inviteret med til budgetforhandlingerne i august. Forhandlingerne endte med et forlig mellem de øvrige partier. Odsherred Byråd havde budgettet til førstebehandling tirsdag aften, og her beklagede Kim Mariegaard (EL), at Enhedslisten ikke var blevet inddraget i den politiske proces. Han vurderede, at budgettet var blevet til »bag lukkede døre«. Men den udlægning afviste borgmester Thomas Adelskov (S), som henviste til, at budgetprocessen var indledt i december 2015. At Enhedslisten ikke var inviteret med til gruppeformændenes forhandlinger, skyldtes ifølge borgmesteren, at partiet havde afvist at deltage i de vanskelige spareøvelser tidligere på året, blandt andet lukningen af skolen i Herrestrup.

Gruppeformændene udtrykte i øvrigt - næsten med én stemme - tilfredshed med blandt andet øgede bevillinger til børn og unge, flere resurser til forskønnelse af Odsherred samt bevillingerne til både asfalt, 2 minus 1-veje og fødevarecentret i Fårevejle.

- Det er et plus, at vi har et budget uden skattestigninger. Vi er også glade for, at besparelserne og omprioriteringerne frigør penge til vores kerneopgaver. Pengene går ikke til alle mulige sjove projekter, men går blandt andet til lavere byggesagsbehandlingstider, sagde Morten Egeskov (V).

Høringssvar til budgettet skal fremsendes senest den 26. september kl. 8.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk