20. oktober 2021
Præsidenten for Cort Adeler Selskabet overrakte fredag Mads Bøttger, ejer af Dragsholm Slot, en hædersbevisning for at hædre slottets udvikling.
gallery icon

Se billedserie

Præsidenten for Cort Adeler Selskabet overrakte fredag Mads Bøttger, ejer af Dragsholm Slot, en hædersbevisning for at hædre slottets udvikling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endnu en fornem pris til berømt slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu en fornem pris til berømt slot
Odsherred - 10. januar 2020 kl. 14:09
Af Martin Hoffmann Kønig

Adeler-navnet er tæt knyttet til Dragsholm Slots historie, fra Cort Adeler, der var dansk-norsk søofficer og ikke mindst hans efterkommer Frederik Christian Adeler, der genopbyggede slottet i 1697, hvor slottet blev genskabt som et unikt barokslot, og i 1785 blev slottet omdøbt til Adelersborg indtil lensbaron Georg Frederik Otto Zypten-Adeler i 1868 genoptog brugen af navnet Dragsholm Slot

I Norge hyldes Adeler navnet fortsat, ikke mindst i Cort Adeler Selskabet, hvis præsident fredag var på slottet for at overrække slotsejer, Mads Bøttger, selskabets æresplaket, hvilket blandt andet foregik i slotskirken, foran maleriet af Cort Adeler.

Igennem de senere år har præsidenten for selskabet, Rune Engen-Glug boet flere gange på slottet, og i det hele tget har han og Adeler Selskabet fulgt med i slottets udvikling.

Og de kan lide hvad de har set. I hvert fald Cort Adeler Selskabets ledelse besluttet at tildele slottet et hædersbevis i form af en æresplakat, der skal ophænges på slottet.

Cort Adeler Selskabets præsident havde taget turen fra Brevik i Norge til Dragsholm Slot, og det var en stolt slotsejer, der kunne tage imod det hædrende bevis, som endnu engang minder om slottets historiske betydning.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk