27. maj 2020
Den nedslidte bygning på Vallekildevej i Hørve, skal ikke længere være bibliotek. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Den nedslidte bygning på Vallekildevej i Hørve, skal ikke længere være bibliotek. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endelig: Her skal biblioteket ligge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endelig: Her skal biblioteket ligge
Odsherred - 07. november 2019 kl. 12:56
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter flere års usikkerhed, er der nu fundet en løsning på placering af Hørve Bibliotek. Efter en mindre ombygning vil Vallekilde-Hørve Kultur- og Idrætscenter have omkring 80 kvadratmeter til rådighed til det nye bibliotek.

- Vi har haft nogle rigtig gode drøftelser, og da vi havde samlet alle ønskerne til, hvad biblioteket skulle indeholde af funktioner, landede vi på et samarbejde med Vallekilde-Hørve Kultur- og Fritidscenter. Det er et spændende kombination, som jeg tror på kan blive en win-win-løsning, fortæller formand for kultur- og folkeoplysningsudvalget, Gitte Hedesam (S), som vil sætte sagen på dagsordenen i udvalget i december.

Arbejdsgruppen blev nedsat på lokalt initiativ, da den nuværende bygning er i så dårlig stand, at den ikke er mere værd end at rive ned.

Gruppen har forholdt sig til omkring 17 forskellige adresser, til en ny placering, og kommunen har afsat en million kroner i budget 2020 til at dække flytteomkostningerne.

Det bliver dog ikke blandt pomfritter og cowboytoasts man skal finde reolerne med kærlighedsdramaer, klassikere og kriminalromaner, forsikrer Gitte Hededam.

- Det bliver ikke mellem pomfritterne, men en selvstændig afdeling i hallen, og vores mål er, at det hele er på plads inden sommerferien næste år, siger udvalgsformanden.

Jesper Bertelsen, bibliotekschef for Odsherred Bibliotek og Kulturhuse, er også glad for løsningen.

- For mig som bibliotekschef, er det en rigtig god løsning, der giver spændende muligheder for at tænke biblioteksdrift og idræt/foreningsliv sammen. Hallen har ugentligt cirka. 2500 besøgende, så jeg tror også på, at vi med den nye placering vil oplevende et stigende besøgstal på biblioteket, siger han i en kommentar til beslutningen.

Formanden for hallens bestyrelse, Jens Lundgaard, tilføjer, at der nok vil være mange blandt hallens over besøgende, der ikke tidligere har brugt biblioteket, som nu vil finde vej til reolerne.

- De han nu lige smutte forbi og låne en bog eller læse avisen mens de venter, når deres børn er aktive i centeret, siger han i en kommentar.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk