18. september 2021
Onsdag i sidste uge blev der konstateret olieforurening af regnvandsbassinet i Fårevejle Kirkeby. Men årsagen er ikke lige sådan at få opsporet. Foto: Odsherred Forsyning
Onsdag i sidste uge blev der konstateret olieforurening af regnvandsbassinet i Fårevejle Kirkeby. Men årsagen er ikke lige sådan at få opsporet. Foto: Odsherred Forsyning
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En uges efterforskning uden opklaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En uges efterforskning uden opklaring
Odsherred - 29. juli 2021 kl. 06:48

Det kniber for kommunens miljøteam at nå frem til en konklusion i sagen om olieforurening af et vandbassin i Fårevejle Kirkeby.

- Mine kollegaer har talt med ejerne af de to ejendomme, hvor vi tror forureningen stamme fra, uden at det dog har ført til noget yderligere. Derudover kigger de på eksisterende og tidligere olietanke i området, og om omkringliggende kendte forureninger kunne give anledning til udsivning af olie. Vi er ikke kommet nærmere en kilde, men vi udelukker stille og roligt forskellige muligheder, oplyser konstitueret leder for affald og miljø i center for miljø og teknik, Nichlas van Weezel til Nordvestnyt.

Olieforureningen i Odsherred Forsynings regnvandsbassin på Grandlyvej i Fårevejle blev opdaget for en uge siden. Den præcise mængde olie kendes ikke, men Dansk Miljørådgivning, der har været på stedet, beskriver det som »en ukendt, men væsentlig mængde olie«.

Odsherred Kommunes miljøvagt gik efterfølgende straks i gang og rekvirerede beredskabet og en slamsuger, og der blev udlagt spærreballon i bassinets udløb, så forureningen ikke kunne fortsætte videre ud i drænkanalerne. Slamsugeren fik suget oliefilmen på vandet op og transporteret væk som miljøfarligt affald. Samtidig blev der taget vandprøver fra byens kloak- og regnvandssystem, ligesom der blev taget prøver fra bassinet og udløbet til drænkanalerne, så omfanget af skaderne kan fastslås.

Såfremt brinkerne på bassinet har taget skade, skal disse muligvis også renses op, og noget af jorden graves af. Hvis det lykkes kommunen at finde kilden, kan der udstedes et påbud til grundejeren, og det kan blive en bekostelig affære.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk