19. januar 2019
Museumsinspektør Thomas Lund Johansen affyrede museets lille sortkrudt-spækkede kanon af med et drøn på gårdspladsen på Annebjerggård og erklærede udstillingen for åben.
gallery icon

Se billedserie

Museumsinspektør Thomas Lund Johansen affyrede museets lille sortkrudt-spækkede kanon af med et drøn på gårdspladsen på Annebjerggård og erklærede udstillingen for åben.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ordentlig salut åbnede lokums-udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ordentlig salut åbnede lokums-udstilling
Odsherred - 28. juni 2017 kl. 09:14
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Det skider vi på«, lyder titlen på Odsherreds Museums sommer-udstilling - om lokummer og etagevask gennem tiden.

arrow Læs også: Udstilling om lokummer og etagevask

Men nytiltrådt museumsinspektør Thomas Lund Johansen gjorde det til et »det skyder vi på«, da han ved tirsdagens udstillingsåbning affyrede museets lille kanon på Annebjerggård i Nykøbing Sjælland.

Braget væltede dog ikke lokummet i udstillings-lokalet - et gammeldags landligt das, der sendte tankerne i retning af grisehandler Oluf Larsens skide-skur i »Matador«.

Thomas Lund Johansen kunne ved åbningen fremvise en rekvisit fra museets permanente udstilling »Solens Land«, som har fået midlertidig plads på »Det skider vi på« - en 4.000 år gammel øre-ske til udgravning i øregangen. En forløber for vatpinden.

På udstillingen kan gæsterne se andre forløbere for moderne tids wellness-toiletter - natpotter, zink-baljer, servantemøbler, barber-kost og -skraber.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk