8. marts 2021
Gæsterne kan slå sig ned i den nye kulturcafé i atriumgården på Hempel Glasmuseum, slappe lidt af og nyde en kop kaffe eller et glas vin, høre musik og foredrag. Inden længe kommer der grønne planter i atriumgården.
gallery icon

Se billedserie

Gæsterne kan slå sig ned i den nye kulturcafé i atriumgården på Hempel Glasmuseum, slappe lidt af og nyde en kop kaffe eller et glas vin, høre musik og foredrag. Inden længe kommer der grønne planter i atriumgården.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En oase: Glyptoteks-inspiration i ny kulturcafé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En oase: Glyptoteks-inspiration i ny kulturcafé
Opdateret 21. februar 2021 kl. 16:18
Odsherred - 21. februar 2021 kl. 14:49
Af Stefan Andreasen

I den nye kulturcafé i atriumgården på Hempel Glasmuseum vil gæster kunne opleve koncerter indenfor forskellige genrer, foredrag, vinsmagninger, talks og aktiviteter, der knytter sig til temaer på museet.

Mens den store modernisering af Hempel Glasmuseum i Nykøbing Sjælland i samarbejde med Atelier Brückner fra Stuttgart er på tegnebrædtet, et projekt til 23 mio. kr. doneret af Hempel Fonden, er museumsleder Helle Simonsen begyndt at indrette atriumgården til kulturcafé.

Gennemgående for visionerne bag museets modernisering er, at museets grundlægger fabrikant J.C. Hempel (1894-1986) og hans planer med huset, glassamlingen og kulturen skal frem i lyset.

Og helt bogstaveligt er J.C. Hempel nu rykket frem i lyset i atriumgården.

Bronze-busten af grundlæggeren er flyttet fra det tidligere gemmested i en krog til en central plads på en pedestal ud for en bærende søjle.

- Nu kan han stå og se på gæsterne og de optrædende. Han er med i det hele nu, siger museumsleder Helle Simonsen.

Også nogle af billedhugger Viggo Jarls buster er stillet på nye positioner i atriumgården.

Helle Simonsen vil skabe en kultur-oase, inspireret af brygger Jacobsens Ny Carlsberg Glyptotek i København, hvor antikke buster, skulpturer og statuer mødes med kunst og planter.

- På grund af frosten har vi ventet lidt med de grønne planter, men de kommer snart, siger Helle Simonsen, der også har købt 14 caféborde med stole.

- Når restriktionerne tillader det, vil der kunne sidde 40 gæster ved bordene og nyde en koncert eller et foredrag. Til dagligt vil vi have tre borde med stole stående, hvor man kan slå sig ned, slappe lidt af og nyde en kop kaffe eller et glas vin, siger museumslederen.

I løbet af den kommende sæson skal der i forbindelse med særudstillingen »En vase er en vase er en vase...« være buket-demonstration i kulturcaféen med blomsterbinderen fra Karen Blixen Museet på Rungstedlund og et oasis-arrangement.

Der kommer et musikprogram i samarbejde med Kulturkasernen i Holbæk med unge, talentfulde musikere, der optræder ved tema-arrangementer.

Helle Simonsen har også indledt samarbejde med Nykøbing-Rørvig Jazz Festival om en koncert under festivalen til sommer.

- Vores program i kulturcaféen skal bygge på kvalitet, men ikke være elitært. Det skal være mangfoldigt, nydelsesfuldt og rumme en lethed, så man kan slappe af, siger lederen.

Arbejdet med Atelier Brückners modernisering af glasmuseet indledes efter sæsonen, så det nye museum står klar i foråret 2022.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk