5. juli 2020
Henrik Larsen blev modtaget af klubkammeraterne da han kom i mål på den røde løber.
gallery icon

Se billedserie

Henrik Larsen blev modtaget af klubkammeraterne da han kom i mål på den røde løber.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En hed halvmarathon nummer 100

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En hed halvmarathon nummer 100
Opdateret 27. juni 2020 kl. 16:43
Odsherred - 27. juni 2020 kl. 14:45
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den røde løber var rullet ud på gårdspladsen på Næsholm 10 i Asnæs, som var målområde da Løbe- og motionsklub Asnæs lørdag markerede medlem Henrik Larsens halvmarathon nummer 100.

Han er den anden løber i klubbens historie, som har fået den eftertragtede 100-halvmarathon-medalje. Samtidig kunne han også hænge et foto af sig selv om halsen. I dagens anledning var alle medaljer et billede af Henrik Larsen - og der var medaljer til alle 34 løbere.

Nogen snuppede en hel marathon fra morgenstuden. En del løb halvmarathon, og der var også nogen, som løb syv kilometer. I dagens sommervarme var det en udfordring for alle, at løbe på den flade og skyggefri Lammefjord.

- Jeg tror Henrik giver sig god tid, så de andre løbere er kommet i mål og kan hylde ham, fortæller Marianne Kryger, på hvis t-shirt man kan læse sig til, at hun var klubbens første medlem, som den 1. marts i år løb sin halvmarathon nummer 100.

I dag har hun kun løbet en enkelt runde, for hun skal samtidig have styr på forplejningen, medaljer, fotografere og holde øje med, hvornår Henrik Larsen er på vej. De andre løbere hygger sig i skyggen.

- Halvmarathon er først blevet moderne de senere år. Jeg løb de sidste 70 halvmarathon indenfor to et halvt år, tror jeg, siger Marianne Kryger.

Løberne holder udkig, og skuer ud over Lammefjorden. Endelig kommer tre løbere i røde t-shirts til syne. Henrik Larsen modtages af flagrende papirflag, hurraråb, klapsalver og champagne.

- Det var hårdt - og varmt, siger en glad Henrik Larsen og tørrer sveden af panden, da han efter tre timer og tre sekunders løb har fået pusten igen.

Han beskriver det som en milepæl, at have nået sin halvmarathon nummer 100.

- Men det betyder ikke, at jeg holder op med at løbe. Jeg har prøvet en enkelt hel marathon. Jeg vil gerne prøve en mere, men distancen til en halvmarathon passer bedre til mig. Hyggedelen er i højsæde og sammenholdet er bedre på den halve marathon, siger Henrik Larsen.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk