24. januar 2019
For tiden er Lærkehus pakket ind i presenninger og stilladser, mens der udskiftes tag og renoveres facader og vinduer.
gallery icon

Se billedserie

For tiden er Lærkehus pakket ind i presenninger og stilladser, mens der udskiftes tag og renoveres facader og vinduer.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En arkitektonisk perle pakket ind i plastik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En arkitektonisk perle pakket ind i plastik
Odsherred - 14. februar 2018 kl. 15:25
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For tiden er det bevaringsværdige Lærkehus i Annebergparken i Nykøbing (tidligere psykiatrihospitalet) pakket ind i presenninger og stilladser, mens der renoveres udvendigt og ombygges nænsomt indvendigt.

Den arkitektoniske perle, tegnet af Bedre Byggeskik-arkitekterne Kristoffer Nyrop Varming og Einar Andersen, gennemgår den omfattende renovering og ombygning takket være en bevilling på 10 mio. kr. fra Bygningsstyrelsen og yderligere millioner fra styrelsens vedligeholdelsespulje til udskiftning af tag, renovering eller udskiftning af vinduer og kviste, sandblæsning, oppudsning og gul-bemaling af facader.

HM Gruppen A/S i Holbæk udfører entreprisen.

Den Danske Scenekunstskoles afdeling i Nykøbing (tidligere Scenekunstens Udviklingscenter) bebor Lærkehus og får efter ombygningen 12 nye kursist-værelser, en underviserbolig og nye bade- og toilet-faciliteter, og der er renoveret på gange, i badeværelser og på værelser.

Under den indvendige ombygning er der fundet spændende detaljer fra husets oprindelige interiør, som bevares, renoveres eller rekonstrueres - indfatninger, fodpaneler, buer, fyldningsdøre, flisebeklædning og terrazzogulve på badeværelser.

- Vi har puslet om detaljerne. Bevaret det, der kan bevares. Ført det tilbage til oprindelig stil, så vidt muligt, siger Britt Granager-Simonsen, driftskoordinator på scenekunstskolen til dagbladet Nordvestnyt.

Den Danske Scenekunstskole har også lejet Egehus, men lejemålet her stopper, når bygningen er tømt 1. april, og ombygningen af Lærkehus er færdig midt i samme måned.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk