20. oktober 2019
På sol-urets skarpe, skråt-stillede projektions-vægge kan skyggen og dermed dag og måned aflæses. Model: Olafur Eliasson/Odsherred Kommune
gallery icon

Se billedserie

På sol-urets skarpe, skråt-stillede projektions-vægge kan skyggen og dermed dag og måned aflæses. Model: Olafur Eliasson/Odsherred Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eliasson-værk som vartegn i Odsherred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eliasson-værk som vartegn i Odsherred
Opdateret 21. december 2014 kl. 10:08
Odsherred - 20. december 2014 kl. 08:10
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis det lykkes Odsherred Kommune at skaffe de 55,4 mio. kr. i fondsmidler til at bygge verdenskendte Olafur Eliassons kæmpe-installation »Heliotropic City« ved Dragsholm Slot, vil det kunne blive en ny publikums-magnet for Odsherred.

I Aarhus har Eliassons »Your Rainbow Panorama« til 60 mio. kr. på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum mere end fordoblet publikumstallet. Og »Regnbuen«, som den kaldes, har udkonkurreret Arne Jacobsen og Erik Møllers 60 meter høje »Rådhustårnet« som vartegn og turistmagnet, fortæller Bjarne Bækgaard, kommunikationschef på ARoS, til dagbladet Nordvestnyt lørdag.

Lise Pennington, overinspektør på ARoS, betegner Olafur Eliasson som én af de største kunstnere på den internationale scene lige nu.

- Han er en af de væsentligste kunstnere i det 21. århundrede, siger hun til Nordvestnyt.

Olafur Eliasson har afleveret sin færdige projektbeskrivelse af »Heliotropic City«, der er udformet som et sol-ur på størrelse med en bebyggelse, 110 meter i diameter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk