27. november 2020
Mandag formiddag var dramatisk på jobcentret i Fårevejle, hvor en mand truede personalet med en økse. Foto: Marianne Nielsen
Mandag formiddag var dramatisk på jobcentret i Fårevejle, hvor en mand truede personalet med en økse. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever måtte evakueres på grund af øksemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever måtte evakueres på grund af øksemand
Odsherred - 30. oktober 2018 kl. 13:15
Af Marianne Nielsen & Martin Hoffmann Kønig

Mandag formiddag blev personalet på jobcentret i Odsherred Kommune, i Fårevejle, udsat for alvorlige trusler, da to mænd truede dem med en økse. En dramatisk begivenhed, der endte med, at de to mænd blev anholdt og er sigtet for trusler.

arrow Læs også: Vidne til øksetrusler: Tænkte, at jeg ville blive halveret

Jobcentrets nærmeste nabo, de studerende på EUCs fødevarelinjer, var tæt på episoden, hvor blandt andre en gruppe piger fra Gym10 netop var påbegyndt en uges brobygning i Fårevejle.

Mens der endnu var uniformerede betjente til stede på Jobcentret, godt en time efter en mand havde held til at komme forbi sikkerhedsvagten med en økse og true personalet i jobcentret, havde nogle af eleverne på fødevareuddannelserne på vej hjem, mens andre fortsatte skoledagen

I det store undervisningskøkken arbejdede blandt andre Mika Svendsen fra Gym 10 videre på udhulningen af en række græskar. Til nordvestnyt fortæller hun, at de blev evakueret hurtigt.

»Vi blev hevet ud alle sammen, og da vi stod ude i gården, spurgte vi hvorfor vi skulle være der. Så sagde en lærer, at der kom en mand med en økse, fortæller hun til dagbladet Nordvestnyt.

»Og så lidt efter fik vi lov til at komme ind igen og dem, der sad ovre på den anden side af gangen kom over til os, og så låste vi døren, så han ikke kunne komme indtil os.«

En anden elev, som Nordvestnyt møder foran bygningen, fortæller hvordan hun hørte nogen råbe op og at der lød en række høje lyde før evakueringen.

De fire piger i køkkenet så ikke selv noget til mændene, der kort efter blev anholdt ikke langt fra administrationscentret.

»Til at starte med, da vi skulle ud, tænke vi at det måske kunne være en brand, men da de sagde at det var en mand med en økse, så var det jo lidt uhyggeligt at vide at der gik en mand rundt med en økse, og tænk nu hvis der skete noget med os,« siger Mika Svendsen.

arrow To mænd dømt for øksetrusler på jobcenter
09. januar 2020 kl. 13:36 Opdateret: kl. 13:36
arrow Kaldte betjent for »Hiposvin« under anholdelse
09. januar 2020 kl. 07:25 Opdateret: kl. 18:36
arrow Tog økse med på jobcenter: Jeg var vred og fuld
08. januar 2020 kl. 15:52 Opdateret: kl. 17:26
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk