26. juni 2019
Elever i Asnæs og Nykøbing skal i stemmeboksen i næste uge.Foto:Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Elever i Asnæs og Nykøbing skal i stemmeboksen i næste uge.Foto:Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever forbereder sig på valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever forbereder sig på valg
Odsherred - 23. januar 2019 kl. 09:32
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I næste uge er emner som klima-, uddannelses- og udlændingepolitik rundt om i klasseværelserne på Bobjergskolen i Asnæs og på Grundtvigsvej i Nykøbing.

Der er nemlig skolevalg for landets 8.-10.klasser, og selve valghandlingen finder sted den 31. januar som var det et helt autentisk folketingsvalg, og det har overbygningsskolerne i Nykøbing og Asnæs koblet sig på.

- Det kommer jo snart et folketingsvalg, så vi synes det er vigtigt, at give eleverne en forståelse for, hvad der sker omkring et valg, fortæller Marie Mortag, lærer og tovholder på skolevalget i Asnæs, hvor omkring hundrede elever fra de ældste klasser deltager.

I Fårevejle falder skolevalget samtidig med elevernes projektopgave, og har derfor prioriteret det, i stedet for deltagelse i skolevalget.

I hele ugen op til skolevalget er der lagt op til diskussioner og debat, blandt andet med deltagere af de politiske partiers ungdomsorganisationer - I Nykøbing på mandag og i Aksen i Asnæs på tirsdag.

Begge dage er der indlagt tid til at eleverne kan gå rundt at snakke med ungdomspolitikerne efter debatten.

Torsdag morgen er dagen, hvor eleverne skal beslutte sig for, hvor de vil sætte deres kryds. Nøjagtig som ved et rigtigt folketingsvalg, får eleverne udleveret valgkort og stemmesedler, og der bliver stillet stemmebokse og valgurner op på skolerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk