22. oktober 2018
Der blev holdt en række møder på skolerne, inden Odsherred Kommune i 2013 fik den nuværende skolestruktur. (arkiv)
Der blev holdt en række møder på skolerne, inden Odsherred Kommune i 2013 fik den nuværende skolestruktur. (arkiv)
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstraordinært møde om skolestruktur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstraordinært møde om skolestruktur
Opdateret 07. december 2017 kl. 08:52
Odsherred - 06. december 2017 kl. 20:16
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kom ingen endelig afgørelse angående en ny skolestruktur i Odsherred, da børne- og uddannelsesudvalget tirsdag aften holdt hvad der skulle have været årets sidste møde.

- Vi har valgt at indkalde til et ekstraordinært udvalgsmøde den 13. december. De mange evalueringssvar der er indkommet fra skolebestyrelser, lærere, pædagoger og andre ansatte på skolerne, har ikke umiddelbart gjort det lettere, at pege på en ideel ny skolestruktur, siger næstformand i udvalget, Vagn Ytte Larsen (S).

Der er blev på tirsdagens møde fremlagt fire mulige nye skolestrukturer, som fagcentret gennemgår inden mødet i næste uge. Et forslag lyder på, at alle de eksisterende afdelinger bliver gjort til selvstændige skoler med selvstændig ledelse, sådan som man havde det inden den nye skolestruktur blev indført i 2013. Et andet forslag er, at man lader de fire overbygningsskoler i Nykøbing, Højby, Asnæs og Fårevejle blive hovedskoler i fire skoledistrikter, som de mindre skoler så skal tilknyttes. Det fjerde forslag har seks skoledistrikter. Udover overbygningsskolerne, skal skolerne i Vig og i Hørve, på grund af det høje elevtal, også have selvstændig ledelse. Endelig er der også et forslag som lyder på, at man bibeholder den nuværende struktur med en Nord- og en Sydskole.

Venstres medlem i børne- og uddannelsesudvalget, Hanne Pigonska, har bedt om at få sagen behandlet i byrådet.

- Vi er også nødt til at se på, hvad der er årsagen til, at folkeskolerne i Odsherred ikke opnår bedre resultater. Det handler ikke bare om struktur, siger Hanne Pigonska.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk