4. august 2021
Kommunen sendte entreprenøren ud til en ekstra runde på populære strande for at fjerne tang inden weekenden.
Kommunen sendte entreprenøren ud til en ekstra runde på populære strande for at fjerne tang inden weekenden.
Foto: Niels Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstra runde med tang-renseren på populære strande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstra runde med tang-renseren på populære strande
Opdateret 19. juni 2021 kl. 09:52
Odsherred - 19. juni 2021 kl. 08:48
Af Marianne Nielsen

Varme dage indbyder til en tur til stranden, men for nogle er det ikke så rart at skulle forcere store dynger af tang, inden vandkanten nås til en svalende dukkert.

Med hedebølgen in mente, og trangen til at køle sig ned med et dyp langs nogle af de 157 kilometer kyststrækning i Odsherred, har Odsherred Kommune haft fat i entreprenøren med besked om at rydde tangdynger væk på de mest populære strande i kommunen.

Odsherred Kommune fjerner tang fra 12 udvalgte strande i sommerperioden fra 1. juni til 31. august, og med hensyntagen til vind, vejr, strømforhold og økonomiske rammer.

Derfor vil der være uger, hvor der ikke bliver ryddet for tang, men i højsæsonen fra slutningen af juni til midten af august, kommer entreprenøren typisk forbi en gang om ugen.

Entreprenøren rydder en strækning på omkring 100 meter - 50 meter til hver side i forhold til adgangsvejen til stranden.

Ude på Gudmindrup er handicaprampen også lagt ud, oplyser Odsherred Kommune - og dermed skulle være mulighed for at kunne komme forholdsvis nemt i vandet.

På Gudmindrup Strand og i Rørvig på Telegrafvej, er der ikke aktivitet i livreddertårnene endnu. Trygfondens livreddere kommer først næste weekend og seks uger frem.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk