11. juli 2020
Anneberg Efterskole havde 16 indskrevne elever, da NV PRO fik konkurs, og nu risikerer efterskolen at stå uden en skolebygning.
Anneberg Efterskole havde 16 indskrevne elever, da NV PRO fik konkurs, og nu risikerer efterskolen at stå uden en skolebygning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterskole risikerer at stå uden bygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskole risikerer at stå uden bygning
Odsherred - 25. august 2019 kl. 12:25
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Aftalen var klar mellem Odsherred Kommune og Anneberg Efterskole. Efterskolen kunne købe Vibehus i Annebergparken, og der etablere en ny efterskole. Efter planerne med mindst 30 elever, med skolestart i denne måned.

arrow Læs også: Opgiver planer om efterskole: Vi orker ikke mere

Siden er meget gået galt, og nu har kommunens økonomiudvalg besluttet, at de ikke længere vil vente på efterskolen, men vil sætte Vibehus til salg i et offentligt udbud.

Ifølge borgmester Thomas Adelskov (S) har der været flere henvendelser fra mulige købere, men han udelukker ikke, at efterskolen kan erhverve bygningen, hvis de kommer med et konkret købsbud, der kan konkurrere med andres.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra efterskolens bestyrelsesformand, Kenn Thomsen, men i en statusbeskrivelse til Odsherred Kommune, dateret den 19.august, skriver han blandt andet, at:

»Anneberg Efterskole var i maj måned 2019 klar til at indgå aftale om køb og overtagelse af Vibehus og forlængelse af aftale vedr. bygningen Anneberg Vandrehjem. Finansieringen var på plads, og der var investeret en del i markedsføring og klargørelse af de sidste forberedelser til at kunne åbne efterskolen i august 2019. Desværre medførte produktionsskolen NV PROs konkurs at Odsherred Kommune satte salg/overtagelse i bero.«

Efterskolens bestyrelse har besluttet at de vil holde et møde torsdag den 29.august, hvor de vil tage stilling til om de vil oprette en efterskole, nu med skolestart til august 2020.

Efterskolens bestyrelsesformand slår fast, at de har ministeriets ord for, at de kan videreføre deres godkendelsesansøgning til næste år, men skriver videre, at de ikke er lykkedes med at få en dialog med NV PROs kurator, for at afklare relationerne mellem efterskolen og den konkursramte produktionsskole, som Odsherred Kommune har krævet.

arrow Fasaner for 50.000 kr. spøger i konkurssag
12. september 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 09:24
arrow Efterskole hænger i den tyndeste tråd
02. september 2019 kl. 14:08 Opdateret: kl. 13:14
arrow Konkurs truer efterskoles eksistens
04. juli 2019 kl. 12:45 Opdateret: kl. 14:00
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk