18. januar 2021
Nu bliver der fejet på Høve Stræde, hvor en masse småsten som en del af ny vejbelægning har vakt bekymring for sikkerheden for bilister og cylister. Foto: Helene Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Nu bliver der fejet på Høve Stræde, hvor en masse småsten som en del af ny vejbelægning har vakt bekymring for sikkerheden for bilister og cylister. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter styrt: Nu bliver der fejet småsten væk fra stejlt stræde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter styrt: Nu bliver der fejet småsten væk fra stejlt stræde
Opdateret 03. juli 2020 kl. 11:36
Odsherred - 03. juli 2020 kl. 11:32
Af Marianne Nielsen

Lige nu bliver der fejet på Høve Stæde, som i ugevis har været præget af småsten i forbindelse med ny vejbelægning.

arrow Læs også: Vil sagsøge kommune efter cykelstyrt

På et møde i går eftermiddags blev det besluttet straks at fjerne de småsten, der gennem et stykke tid har vakt bekymring.

Det oplyser centerchef i Odsherred Kommunes miljø- og trafikafdeling Kirsten Gyalokay.

- Der vil blive fejet inden weekenden, og så vil vi ekstraordinært få et tilbud i weekenden på en remix-belægning. Så ser vi på det i næste uge og får lavet en aftale hurtigst muligt, siger hun til Nordvestnyt.

Beslutningen kommer i kølvandet på den seneste tids kritik af forholdene for bilister og cyklister, der har frygtet uheld på strækningen ned ad det stejle stræde.

Hverken borgere, embedsmænd eller politikere har været tilfredse med belægningen, og tidligere på ugen blev miljø- og klimaudvalgets medlemmer enige om, at det skulle gøres om.

Men inden det nåede at blive realiseret, skete det, mange havde frygtet.

I går eftermiddags gik det galt for en kvinde, der var med sin mand på cykeltur. På vej ned ad Høve Stræde, der visse steder har en hældning på 10 procent, mistede hun angiveligt vejgrebet i den porøse småstensbelægning og styrtede.

Ulykken skete ved 13.30-tiden, og et vidne på stedet umiddelbart efter ulykken fortæller til Nordvestnyt, at kvinden var bevidstløs, da hun blev fløjet af sted med lægehelikopter til Rigshospitalet.

Hendes tilstand i dag er ukendt.

- Det var en kvinde omkring de 60 år og hendes mand, der var på cykeltur sammen på deres elcykler. Dem har jeg taget mig af indtil videre. Det lovede jeg manden, som selvfølgelig var chokeret, fortæller Jesper Fredslund Davidsen, der bor tæt på ulykkesstedet.

Han har de seneste uger flere gange via sociale medier givet udtryk for sin bekymring for forholdene på strædet, siden der i midten af juni blev lagt OB-belægning ud på strækningen.

- Det er ikke mange dage siden, jeg en morgen fandt en efterladt bil på min mark. På sporene kunne jeg se, at den var skredet ud i de småsten, der ligger, fortæller han.

arrow Efter ulykke: Nu får Høve Stræde ny asfalt
07. juli 2020 kl. 17:14 Opdateret: kl. 17:14
arrow Ude af respirator efter dramatisk styrt
06. juli 2020 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:07
arrow Overvejer bedre skiltning for cyklister
05. juli 2020 kl. 06:47 Opdateret: kl. 13:38
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk