9. august 2020
Står det til skolebestyrelse og ledelse, så skal eleverne i 5. og 6. klasse blive på Billesvej og først rykke til overbygningsskolen på Grundtvigsvej i 7. klasse. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Står det til skolebestyrelse og ledelse, så skal eleverne i 5. og 6. klasse blive på Billesvej og først rykke til overbygningsskolen på Grundtvigsvej i 7. klasse. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter strukturændringer: Foreslår ny opdeling af elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter strukturændringer: Foreslår ny opdeling af elever
Odsherred - 11. juni 2019 kl. 12:28
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skolebestyrelsen og ledelsen ved Nordskolen i Odsherred ønsker at ændre på klassedelingen mellem skolens to matrikler i Nykøbing. En ændring, der vil gøre afdelingen på Grundtvigsvej til en egentlig overbygningsskole og samle elever i indskoling og mellemtrin på Billesvej.

arrow Læs også: Skole fik lov: Må dele klassetrin

Derfor har skolebestyrelsen, afdelingsrådet og skoleledelsen anmodet børne- og uddannelsesudvalget og byrådet om at fastholde 5. årgang på Billesvej efter sommerferien i stedet for at sende dem til Grundtvigsvej, som man har gjort siden forrige skolestrukturreform i 2014.

Dengang blev mellemtrinnets elever delt, så 4. klasse blev hos indskolingen på Billesvej, mens 5.- og 6. klasse rykkede over til udskolingseleverne på Grundvigsvej.

Anmodningen går ligeledes på at fastholde 6. klasse fra og med skoleåret 2020/2021.

Ønsket fra ledelsen, afdelingsråd og skolebestyrelse bunder i de strukturændringer, der træder i kraft 1. august. Her bliver Odden, Nykøbing og Egebjerg én skole. Det betyder, at 6.klasserne fra Egebjerg og Odden tager deres overbygning i Nykøbing på Grundtvigsvej. Lederne ønsker at skabe en overbygningsskole som tager imod elever fra fødeskolerne med samme udgangspunkt, nemlig at klasserne sammensættes på lige vilkår for alle elever, og vi undgår hermed at Oddens elever og Egebjergs elever blot placeres i klasser, der allerede er etablerede.

»Det er vores primære mål, at skabe en fælles udskoling og en fælles overgang i 7. Klasse for alle tre skolers elever. I tillæg får vi i Nykøbing en sammenhængende mellemtrinsfase med 4.-6. årgang samlet og ikke som nu, hvor 4. årgang er på Billesvej og 5. og 6. årgang er på Grundtvigsvej. Den nye skolebestyrelse, afdelingsrådene og elevrådene skal arbejde videre med principper for overgangen mellem skolerne fremadrettet«, hedder det i anmodningen til børne- og uddannelsesudvalget, som drøfter sagen i morgen.

arrow Skolebestyrelse blev ikke spurgt
15. juni 2019 kl. 08:27 Opdateret: kl. 14:34
arrow Skole siger stop: Nu slutter festen i skolegården
25. april 2019 kl. 09:05 Opdateret: kl. 09:05
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk