18. januar 2020
Udvidelsen set fra førstesal i den eksisterende SuperBrugsen-bygning - ud mod Svanetorvet. Der er nu støbt kælder under den nye tilbygning og lagt dæk, og i de kommende dage ankommer beton-elementerne til den egentlige bygning over terræn. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Udvidelsen set fra førstesal i den eksisterende SuperBrugsen-bygning - ud mod Svanetorvet. Der er nu støbt kælder under den nye tilbygning og lagt dæk, og i de kommende dage ankommer beton-elementerne til den egentlige bygning over terræn. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter dyngvåd november: Brugsens byggeri er nu igen på ret køl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter dyngvåd november: Brugsens byggeri er nu igen på ret køl
Odsherred - 04. december 2019 kl. 15:14
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den mest regnfulde november nogensinde drillede million-udvidelsen af SuperBrugsen i Nykøbing Sjælland, og det blev nødvendigt at støbe betonkanter som kælder-afstivning i stedet for at banke spuns (metalplader) ned - men nu er byggeriet tilbage på ret køl, oplyser uddeler Claus Lilholm.

- Vi var nødt til at støbe betonvæggene op i stedet for at spunse, fordi der var så meget vand nede i det fem meter dybe kælderhul. Fire-fem weekender blev inddraget for at hale ind på forsinkelsen. Men nu er der lagt dæk på kælderen, så nu går det stærkt, vurderer uddeleren.

SuperBrugsen er i gang med en stor butiks-udvidelse, en 460 kvadratmeter mellembygning ud mod Svanetorvet i Nykøbing Sjælland med kælder på 387 kvadratmeter.

I den forbindelse har der været gravet fem meter ned i dybden og støbt fundamenter og kanter, og i denne uge ankommer lastbiler med beton-elementer, så væggene til bygningen, dem over terræn-dæk, kan rejses, og tagkonstruktionen bygges.

- Vi satser på at have tag på i uge 51, siger Claus Lilholm.

Til jul og nytår vil der være bygge-fred, så kunderne kan handle til højtiderne, som de plejer, blandt andet i slagter-afdelingen.

Men derefter går det løs med nedrivning af skillevægge og opbygning af nye vægge, samt rokade og modernisering i butiksområdet, blandt andet slagter-afdelingen.

Alle frost- og kølebokse udskiftes med nye, der udleder mindre CO2, oplyser uddeleren.

- Det vil tage otte-ti dage at udskifte alle frost- og køle-bokse, så der bliver sat midlertidige op imens. I den periode har vi ikke fuldt sortiment.

- Måske kan det blive nødvendigt at lukke helt en søndag og en mandag for at kunne blive hurtigere færdig, siger Claus Lilholm.

Byggeriet til i alt 22 mio. kr. skal stå færdigt til marts 2020.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk