15. august 2020
Udvidelsen set fra førstesal i den eksisterende SuperBrugsen-bygning - ud mod Svanetorvet. Der er nu støbt kælder under den nye tilbygning og lagt dæk, og i de kommende dage ankommer beton-elementerne til den egentlige bygning over terræn. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Udvidelsen set fra førstesal i den eksisterende SuperBrugsen-bygning - ud mod Svanetorvet. Der er nu støbt kælder under den nye tilbygning og lagt dæk, og i de kommende dage ankommer beton-elementerne til den egentlige bygning over terræn. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter dyngvåd november: Brugsens byggeri er nu igen på ret køl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter dyngvåd november: Brugsens byggeri er nu igen på ret køl
Odsherred - 04. december 2019 kl. 15:14
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den mest regnfulde november nogensinde drillede million-udvidelsen af SuperBrugsen i Nykøbing Sjælland, og det blev nødvendigt at støbe betonkanter som kælder-afstivning i stedet for at banke spuns (metalplader) ned - men nu er byggeriet tilbage på ret køl, oplyser uddeler Claus Lilholm.

- Vi var nødt til at støbe betonvæggene op i stedet for at spunse, fordi der var så meget vand nede i det fem meter dybe kælderhul. Fire-fem weekender blev inddraget for at hale ind på forsinkelsen. Men nu er der lagt dæk på kælderen, så nu går det stærkt, vurderer uddeleren.

SuperBrugsen er i gang med en stor butiks-udvidelse, en 460 kvadratmeter mellembygning ud mod Svanetorvet i Nykøbing Sjælland med kælder på 387 kvadratmeter.

I den forbindelse har der været gravet fem meter ned i dybden og støbt fundamenter og kanter, og i denne uge ankommer lastbiler med beton-elementer, så væggene til bygningen, dem over terræn-dæk, kan rejses, og tagkonstruktionen bygges.

- Vi satser på at have tag på i uge 51, siger Claus Lilholm.

Til jul og nytår vil der være bygge-fred, så kunderne kan handle til højtiderne, som de plejer, blandt andet i slagter-afdelingen.

Men derefter går det løs med nedrivning af skillevægge og opbygning af nye vægge, samt rokade og modernisering i butiksområdet, blandt andet slagter-afdelingen.

Alle frost- og kølebokse udskiftes med nye, der udleder mindre CO2, oplyser uddeleren.

- Det vil tage otte-ti dage at udskifte alle frost- og køle-bokse, så der bliver sat midlertidige op imens. I den periode har vi ikke fuldt sortiment.

- Måske kan det blive nødvendigt at lukke helt en søndag og en mandag for at kunne blive hurtigere færdig, siger Claus Lilholm.

Byggeriet til i alt 22 mio. kr. skal stå færdigt til marts 2020.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk