17. maj 2021
Bostedet Ørbækskilde ved Fårevejle bliver udgangspunktet for en demonstration mod forholdene i psykiatrien, arrangeret af familien til knivdræbt ansat.Foto: Marianne Nielsen
Bostedet Ørbækskilde ved Fårevejle bliver udgangspunktet for en demonstration mod forholdene i psykiatrien, arrangeret af familien til knivdræbt ansat.Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter drab: Arrangerer demonstration ved drabsstedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter drab: Arrangerer demonstration ved drabsstedet
Opdateret 08. januar 2021 kl. 10:57
Odsherred - 08. januar 2021 kl. 09:39
Af Marianne Nielsen

Venner og familie til 29-årige Nahmutallah Ahamadzai, der 30. december blev dræbt af knivstik, har anmeldt og fået tilladelse til en demonstration ved opholdsstedet på Riisvej, Ørbækskilde, hvor drabet skete.

arrow Læs også: 29-årige Nahmutallah Ahamadzai knivdræbt på jobbet: Så langt er sagen

Under overskriften »Retfærdighed for Yamma - lad Yamma være det sidste offer for psykiatrien« ønsker de pårørende at gøre opmærksom på de forhold, som ansatte i psykiatrien arbejder under. Det sker ved at samles ved drabsstedet lørdag kl. 12. De pårørende har oprettet en begivenhed på Facebook, hvor der i skrivende stund er 188 tilmeldte, og knap 800 har vist interesse for at deltage i demonstra­tionen.

»Arbejdstilsynet har slået fast, at den pågældende medarbejder blev slået ihjel, mens han var alene på vagt med psykisk syge og udad­reagerende beboere, og der var fri adgang til knive.

Dette er sjette medarbejder, der bliver slået ihjel på et bosted siden 2012«, hedder det i invitationen til at deltage i demonstration.

En 19-årig beboer er sigtet og varetægtsfængslet i sagen.

arrow Varetægtsfængsling forlænget i drabssag
23. marts 2021 kl. 19:32 Opdateret: kl. 14:00
arrow Udvalg efter knivdrab: Behov for mere viden om tilsyn opholdssteder
12. marts 2021 kl. 06:27 Opdateret: kl. 13:18
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk