23. januar 2021
EUCs tilbud i Fårevejle, hvor også FGU har afdeling, er med til at gøre rækken af uddannelsestilbud i Odsherred fintmasket. Foto: Marianne Nielsen
EUCs tilbud i Fårevejle, hvor også FGU har afdeling, er med til at gøre rækken af uddannelsestilbud i Odsherred fintmasket. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EUC-samarbejde giver fintmasket net af tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EUC-samarbejde giver fintmasket net af tilbud
Odsherred - 14. januar 2021 kl. 16:18
Af Marianne Nielsen

Børne- og uddannelsesudvalgets formand Søren With (S) udtrykker tilfredshed med det samarbejde om udbud af uddannelser i Odsherred, som kommunen har fået etableret med EUC Nordvestsjælland - en tilbudsrække, der rammer de fleste behov.

Blandt andet bruger folkeskolerne EUC som brobygning, ligesom 10.ERHVERV og 10.BASIS giver muligheder for skrøbelige unge.

- Jeg får en følelse af, at vi er gode. De laver så mange gode ting derude, og i år alene er de vokset med 41 procent i antal elever i nordvestsjælland, siger han.

Pt. er der 16 elever i 10. ERHVERV - et 10.klassetilbud, som kun 23 kommuner har etableret. Her foregår halvdelen af undervisningen i for eksempel køkkenet som kok eller i værkstedet som tømrer.

10.BASIS findes kun i Odsherred, og er et skræddersyet forløb for dem der har det svært, og skal have hjælp til at komme videre i uddannelsessystemet. Her har klassens to elever rykket sig så meget, at de nu er rykket over i et almindeligt forløb.

- Det glæder mig at vi har et fintmasket net, så også de få, der har brug for helt særlig hjælp, så de bliver samlet op. Det er jo succeskriteriet at man kan hjælpe dem videre, siger Søren With.

Seneste skud på tilbudsstammen er oprettelsen af hhx på Odsherreds Gymnasium, som man krydser fingre for kan komme i gang til næste skoleår.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk