29. oktober 2020
I Asnæs opfører AOB Ejendomme 18 rækkehuse i Vestervangsparken med udhus, terrasser og carporte og et lavt energiforbrug. Fotos: Preben Moth
gallery icon

Se billedserie

I Asnæs opfører AOB Ejendomme 18 rækkehuse i Vestervangsparken med udhus, terrasser og carporte og et lavt energiforbrug. Fotos: Preben Moth
Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dronefotos: Boligbyggeboom i hele Odsherred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronefotos: Boligbyggeboom i hele Odsherred
Odsherred - 23. september 2020 kl. 18:01
Af Preben Moth

Odsherred: Cirka 500 nye og energivenlige boliger i alle størrelser og udformninger er på vej i Odsherred Kommune, som oplever et veritabelt byggeboom uden lige i disse år.

arrow Læs også: Klar til ny etape på bakken: Alle andelsboliger solgt inden byggestart

De kommende boliger er både til unge familier, par uden børn og seniorer. Det er kendetegnende, at både tilflyttere udefra, sommerhusejere og borgere, der i forvejen bor i Odsherred, har interesse i de nye boliger.

Boligområderne er typisk blandede og byder både på ejer- og lejerboliger, andelsboliger og individuelt byggeri.

For nogle handler det om at finde den første bolig, for andre om at flytte fra større hus eller sommerhus ind i mindre bolig, som kræver minimal vedligeholdelse og har lave energiudgifter.

I Asnæs opfører AOB Ejendomme 18 rækkehuse i Vestervangsparken med udhus, terrasser og carporte og et lavt energiforbrug og yderligere 18 rækkehuse på Storegade 16 i den tidligere brugs og bibliotek.

- Der går ikke en dag, hvor jeg ikke får et opkald fra nogen, der vil høre, om der er noget ledigt. Folk vil ikke eje mere, de vil leje, siger Leo Cordua, AOB Ejendomme.

Også boligselskabet VAB har et godt øje til Asnæs, og har nybyggeri i form af 14 rækkehuse i støbeskeen ved Gyden tæt på Asnæs Kirke.

For enden af Stålhøjvej ønsker landmand Rasmus Poulsen, Høve, at udvikle nærmest en helt ny bydel med både parcelhuse og række- eller klyngehuse på arealet, der støder op til Odsherreds Gymnasium.

På 129.800 kvadratmeter, svarende til lige godt 18 fodboldbaner vil han dele den nye bydel op i to delområder - en med 55 parcelhusgrunde på omkring 1000 kvadratmeter og en med 48 rækkehuse.

I Nykøbing står Boligselskabet af 1942 bag opførelsen af 21 nye lejeboliger på Rørvigvej 6.

Ved vandtårnet i Nykøbing kan der opføres cirka 80 almennyttige seniorboliger, andelsboliger og individuelt byggeri. Og på Anneberg Bakke gøres klar til 20 almene boliger og 20 andelsboliger til Gaias Have - et bofællesskab med fokus på bæredygtighed.

Mod vest i Højby kan der bygges 65 seniorboliger ved Strandvej. Og på Sønderdamsvej og Højbygårdsvej er der taget hul på den første af ni villabyggerier, ligesom der kan opføres 30 andelsboliger her, mens der ved Ellingevej i Højby er planer om 20 almene lejeboliger.

I Vig summer det af liv og gravemaskiner på Vig Bakke, der er godt på vej til at ændre sig fra marker til ny bydel med godt 100 boliger i alt.

Et nyt økoboligområde skal etableres ved Egebjerg. Det er foreningen Egeskoven, som ønsker at opføre 25 boliger, hvor der lægges vægt på en bæredygtig livsstil - fra byggematerialer til vand og havebrug.

arrow 24 har købt på Vig Bakke
17. april 2019 kl. 21:13 Opdateret: kl. 10:26
arrow 150 hørte om Vig-boliger
18. marts 2019 kl. 22:32 Opdateret: kl. 22:32
arrow Første spadestik: Nu begynder byudvidelsen
01. marts 2019 kl. 14:26 Opdateret: kl. 14:26
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk