3. juni 2020
Visionerne om at opføre et hovedværk af Olafur Eliasson, som et gigantisk sol-ur, er stadig tilstede på drømmeplanet, men pengene mangler.
Visionerne om at opføre et hovedværk af Olafur Eliasson, som et gigantisk sol-ur, er stadig tilstede på drømmeplanet, men pengene mangler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drømmeprojekt mangler penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drømmeprojekt mangler penge
Odsherred - 09. marts 2020 kl. 12:16
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Visionerne var helt i top, da Mads Bøttger, fra Dragsholm Slot, lovede jord til det kommunale drømmeprojekt med at realisere Olafur Eliassons astronomiske sol-ur »Heliostropic City.«

Et unikt, men også et dyrt projekt. 55,4 mio. kr. er den anslåede pris, og selvom Poul Johansens Fond har gav rekordstøtte på tre mio. kr., og den Obelske Familiefond har lovet fem mio. kr., så der langt til at projektet bliver en realitet.

Hos Odsherred Kommune er der intet nyt, men Mads Bøttger har ikke til sinds at droppe visionen.

»Jeg er overrasket over, hvor svært det har været. Vi kom i gang med en fantastisk udtalelse fra statens kunstfond, og rekordstøtte fra Poul Johansen. Det er et projekt, der ligger og simrer, men hvis det først lægges i »skuffen,« så er jeg bange for at det aldrig kommer op at flyve, så det ligger stadig, og blæser »vinden« pludselig den vej, så kører vi på. Jeg synes det vil være ærgerligt, hvis ikke Odsherred får et hovedværk af Olafur Eliasson, for der går lang tid, før vi får en kunstner af hans format, og hans ophav er i Odsherred,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk