19. august 2019
En model af Olafur Eliassons kæmpe-værk i pyramide-størrelse »Den Heliotropiske By«. PR-materiale
En model af Olafur Eliassons kæmpe-værk i pyramide-størrelse »Den Heliotropiske By«. PR-materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dragsholm Slot-direktør: Politisk opbakning til Olafur Eliasson-projekt altafgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dragsholm Slot-direktør: Politisk opbakning til Olafur Eliasson-projekt altafgørende
Odsherred - 20. februar 2019 kl. 19:16
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mads Bøttger, administrerende direktør på Dragsholm Slot, slår fast, at det er altafgørende for realisering af det store Olafur Eliasson-projekt »Den Heliotropiske By«, at Odsherred Kommune fortsat tilkendegiver opbakning.

- Olafur Eliasson har sagt meget klart, at projektet laves specifikt til Odsherred Kommune, og derfor er det meget vigtigt, at kommunen fortsat signalerer politisk opbakning til, at værket skal realiseres, siger Mads Bøttger.

Han advarer imod at lægge det store kunst-projekt alt for langt væk i en politisk skrivebords-skuffe.

- Det kan blive meget svært at få det op igen, hvis der først er lukket for skuffen. Det er nu, hvis vi skal have skulpturen op at stå, ellers bliver det aldrig til noget, vurderer Mads Bøttger.

- Også i forhold til fondene er det vigtigt, at kommunen fortsat bakker op og signalerer stor interesse. Det er et langt, sejt træk med fondene, og lige nu mangler vi en stor fond, der vil gå forrest, så de andre kan følge efter. Vi har en tæt dialog med en fond, som synes, det er et godt og spændende projekt, men den vil ikke være alene. Og vi har en anden fond, der ikke har økonomi til det lige nu, men som gerne vil være med på et senere tidspunkt, hvis der er andre fonde med, siger Mads Bøttger.

Mads Bøttger og flere andre arbejder på at fundraise de 55 mio. kr. til »Den Heliotropiske By«. Foreløbig er et tilsagn om en mio. kr. fra Statens Kunstfond netop blevet forlænget, og der er givet tilsagn om tre mio. kr. fra Poul Johansen Fonden.

Selvom et beløb på 308.000 kr. på Odsherred Kommunes anlægsbudget, der stod reserveret til anlæg af Olafur Eliassons »Den Heliotropiske By« ved Dragsholm Slot, nu tages væk som led i oprydningen efter en gigantisk kommunal regnefejl, betyder det ikke, at det ambitiøse kunstprojekt mister opbakning. Det understreger borgmester Thomas Adelskov.

- Vi har ryddet op nu i samtlige anlægsprojekter for at kunne se, hvad vi rent faktisk har i kassebeholdningen - så vi ikke har penge bundet til forskellige projekter.

- De projekter, som ikke gennemføres her i 2019, lukker vi ned nu i forhold til anlægsmidler. Når det så bliver aktuelt, for eksempel at der kommer hul igennem til en stor fond i Olafur Eliasson-projektet, skal byrådet søges om en ny anlægsbevilling, siger Thomas Adelskov.

De 308.000 kr. er en rest fra et indskud på en million kr., som byrådet i 2007 satte af til Olafur Eliasson-projektet for at markere kommunesammenlægningen. I 2015 ville byrådet ellers trække millionen ud igen på grund af økonomiske udfordringer. Projektet er fortsat foranket i Odsherred Kommune, men det er ikke kommunen, der skal betale projektet.

Dragsholm Slot har doneret et stykke jord til anlæg af »Den Heliotropiske By«, og de 55 mio. kr. til værket skal skaffes fra store fonde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk