19. oktober 2021
I morgen afgøres det, om en 19-årig mand sigtet for knivdrab på en 29-årig mand ansat på bostedet Ørbækskilde skal forblive varetægtsfængslet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

I morgen afgøres det, om en 19-årig mand sigtet for knivdrab på en 29-årig mand ansat på bostedet Ørbækskilde skal forblive varetægtsfængslet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drabssigtet skal afhøres via videolink

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabssigtet skal afhøres via videolink
Odsherred - 25. januar 2021 kl. 17:47
Af Marianne Nielsen

En 19-årig mand har siden 30. december 2020 siddet varetægtsfængslet for knivdrabet på den 29-årige Yamma Ahamadzai, socialpædagog på opholdsstedet for voksne Ørbækskilde.

arrow Læs også: To blodige stik i brystet dræbte Yamma

Endnu har offentligheden ikke haft adgang til at høre den 19-åriges forklaring, da grundlovsforhøret 31. december foregik for lukkede døre. Og sådan bliver det formentlig også, når Retten i Holbæk i morgen tager stilling til om den 19-årige mand skal forblive bag tremmer.

Det kommer til at foregå uden den drabssigtede selv er fysisk til stede i byretten. I stedet oprettes et videolink fra en politistation i nærheden af det sted, hvor han er fængslet i surrogat.

Ifølge anklager ved Midt- og Vestsjællands Politi, Louise Hansen, så er ønsket at afhøringerne af den sigtede foregår for lukkede døre, så længe efterforskningen ikke er afsluttet, og fordi vidnerne kan blive en del af sagen mod manden, når anklageskriftet skal skrives og vidner indkaldes, når sagen engang kommer for retten.

Undervejs i sin varetægtsfængsling har den 19-årige skiftet advokat. Indledningsvis var det Kenneth Tygesen, der havde sagen, men i ugen op til fristforlængelsen er der sket et skifte til forsvarsadvokat Erbil Kaya.

Drabet på Yamma Ahamadzai har skabt fornyet debat om forholdene for ansatte i socialpsykiatrien og bosteder som Ørbækskilde. Han blev den sjette ansatte på et bosted i socialpsykiatrien siden 2012, der blev dræbt mens han var på arbejde. Efter knivdrabet kom det frem, at han var den eneste ansatte, der var på arbejde den dag på Ørbækskilde, og at beboerne har haft adgang til knive.

arrow Drabet på ansat var ved at koste bosted livet
19. april 2021 kl. 13:30 Opdateret: kl. 15:38
arrow Efter drab på bosted: Minister vil have indsatsteam på banen
26. marts 2021 kl. 21:52 Opdateret: kl. 20:30
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk