19. august 2019
Det er 3.år i træk der afvikles Non-alkohol fest i Ungehuset i Hørve.
gallery icon

Se billedserie

Det er 3.år i træk der afvikles Non-alkohol fest i Ungehuset i Hørve.
Foto: Niels M. Orskov 45 41 82 29 29
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dørmanden ringer til mor og far

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dørmanden ringer til mor og far
Opdateret 21. februar 2019 kl. 10:56
Odsherred - 21. februar 2019 kl. 05:58
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Nej, der bliver ikke drukket en dråbe alkohol, så længe festen er i gang, lover formanden for Ungehuset i Hørve, Søren With.

Fredag tændes der op for de blinkende lamper og volumen-knappen kommer helt i bund, når mellem 100 og 130 unge mellem 13 og 16 år samles til den årlige ungdomsfest i Ungehuset i Hørve. 10 frivillige voksne står bag arbejdet med at afvikle festen.

- Vores primære formål er at lære de unge, at man godt kan feste og have det sjovt, uden at der behøver være alkohol indblandet, siger Søren With.

Man har derfor også gjort en ekstra indsats for at sikre, at alt går ordentligt til.

- For det første bliver de unge kontrolleret, når de kommer ind. Vi sikrer os, at deres mor og far har givet tilladelse til, at den unge er med til festen. Har de ikke det, kan de være helt sikre på, at jeg ringer hjem til forældrene og spørger. Det tager lidt ekstra tid, men så er vi på den sikre side, siger Søren With.

På samme måde får de unge heller ikke lov til, at forlade festen, og liste ud til eventuelle alkohol-lagre i buskene udenfor huset, når først de er kommet ind.

- Vil man ud og trække frisk luft i løbet af aftenen, sker det i en indhegnet gård. De får først lov at gå udenfor, når de går hjem, siger Søren With.

Ungehuset har tidligere haft realitystjerner til at optræde ved festen. Men det blev for dyrt, så i år er det den lokale DJ Claes Sommer, som står for underholdningen. Samtidig kommer fotograf Claus Starup og tager paradefotos af de unge mennesker, som ønsker det.

- Vi har spurgt de unge, hvad der skal til, for at holde en god fest. De vil have lys der blinker og en høj bas der dunker. Så det er nemt nok, siger Søren With.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk