22. maj 2019
Den 61-åriges naboer i Atterup følte sig truet på livet, da manden dukkede op med et gevær i en trillebør og sagde, at han ville skyde dem. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Den 61-åriges naboer i Atterup følte sig truet på livet, da manden dukkede op med et gevær i en trillebør og sagde, at han ville skyde dem. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dødstrusler og røveriforsøg: 61-årig dømt til behandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dødstrusler og røveriforsøg: 61-årig dømt til behandling
Odsherred - 08. august 2018 kl. 13:29
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En retssag mod en 61-årig mand fra Atterup fik i tirsdag formiddag sin afslutning, da Retten i Holbæk idømte manden en foranstaltningsdom uden tidsfastsættelse. Den 61-årige blev i maj kendt skyldig i en række forhold, blandt andet for at have truet med at ville skyde flere naboer, våbenbesiddelse og et forsøg på røveri mod Statoil-tanken i Herrestrup tilbage i januar i år.

Retten valgte i maj at udsætte strafudmålingen, til der var blevet lavet en mentalundersøgelse, som kunne afgøre, om den tydeligt psykisk uligevægtige 61-årige var egnet til fængselsstraf.

Den retspsykiatriske vurdering konkluderede, at manden havde været sindssyg i gerningsøjeblikket og dermed omfattet af straffelovens paragraf 16, hvor der står, at personer, der på gerningstidspunktet er utilregnelige på grund af sindssygdom eller tilstande, der må ligestilles hermed, ikke straffes.

Den 61-årige har til retten forklaret, at han var overmedicineret i den periode og ikke var klar over, hvad han foretog sig.

Forsvarer Asser Gregersen havde anmodet om, at manden skulle idømmes ambulant psykiatrisk behandling med en tidsbegrænsning på tre eller fem år. Retten valgte imidlertid at følge overlægens indstilling i mentalundersøgelsen og gav manden en dom med tidsubegrænset behandling på en psykiatrisk afdeling. Den 61-årige skal forblive varetægtsfængslet, til den psykiatriske behandling er blevet sat i værk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk