24. oktober 2021
Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen, Museum Vestsjælland, glæder sig over, at første etape i renoveringen af Malergården kan gå i gang indenfor få uger. 				    Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen, Museum Vestsjælland, glæder sig over, at første etape i renoveringen af Malergården kan gå i gang indenfor få uger. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktøren jubler: Der kommer varme på Malergården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktøren jubler: Der kommer varme på Malergården
Odsherred - 28. september 2021 kl. 13:41
Af Stefan Andreasen

Om få uger indleder Museum Vestsjælland renoveringen af Malergårdens fugt-ramte hovedbygning - det utætte tag, vinduerne og de afskallede facader - så der kan blive isoleret på loftet og sat varme på ved hjælp af varmepumper.

Byggeopstart-mødet med håndværksfirmaerne er sat til 14. oktober.

Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen håber, at byggeriet kan indledes hurtigt derefter.

- Vi håbede, at vi kunne åbne med varme på i vinterferien, men det kan vi ikke nå. Nu handler det om at nå at lave det vigtigste udendørs, inden vejret bliver for dårligt, og derefter begynde på det indendørs arbejde. Så må udendørs malerarbejde - vinduer og facader - vente til foråret, siger Eskil Vagn Olsen.

Odsherred Byråd har givet en tillægsbevilling på 541.000 kr. til renovering af Malergårdens hovedbygning.

Erhvervsstyrelsens LAG-pulje støtter med 300.000 kr.

- Det er helt fantastisk, og det er nok til, at vi kommer i gang med første del af renoveringen af Malergården, siger Eskil Vagn Olsen.

Museum Vestsjælland bidrager selv med 235.000 kr., blandt andet vil penge fra konserveringsbudgettet brugt til at sikre inventar, der er angrebet af skadedyr.

- Der er borebilleangreb i møbler, og nogle af malerierne trænger til at bliver renoveret, siger direktøren.

Arbejdet skal ske i samarbejde med Bevaring Sjælland og Kunstkonservering på Kronborg.

Direktøren håber, at arbejdet med at udbedre og understryge taget og isolere på loftet er kommet så langt, at der kan tilsluttes varmepumper og komme varme på til vinter.

- Selvom vi ikke kan åbne museet i vinterferien, har det stor betydning, at vi nu kan redde genstande og bygning ved at få varme på.

- Et forsigtigt bud kunne være, at vi er færdige til maj. Hvis det går rigtigt godt, er vi måske færdige til påske, siger direktøren.

- Det bliver fantastisk at få varme på. Så kan vi holde åbent på Malergården om vinteren, og vi behøver ikke sæson-nedpakke malerier og genstande mere, siger Eskil Vagn Olsen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk