13. juni 2021
Jette og Flemming Haagensen har haft sommerhus på Østre Lyng siden 60?erne og fejrer diamantbryllup den 13. maj. 	Foto: Kim Rasmussen
Jette og Flemming Haagensen har haft sommerhus på Østre Lyng siden 60?erne og fejrer diamantbryllup den 13. maj. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Diamantbryllup: Der må kysses på munden på fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Diamantbryllup: Der må kysses på munden på fredag
Odsherred - 09. maj 2021 kl. 16:09
Af Helene Nielsen

- Jeg var helt færdig. Han var en flot fyr, og jeg kalder ham stadig min prins, siger Jette Haagensen.

Hun får et kys på kinden af sin mand.

- Vi må først kysse på munden på fredag, når jeg har fået min vaccination, siger han og griner.

Mødtes i Magasin

På torsdag er det 60 år siden, Jette og Flemming Haagensen gav hinanden løfte om at følge hinanden i modgang og medgang. Parret mødtes i Magasin på Kongens Nytorv i København syv år forinden, hvor de begge var i lære i skoafdelingen.

- Pigerne i afdelingen havde bestilt billetter til en sejltur til Sverige. Det havde tre mænd i afdelingen hørt om, og så bestilte vi også billetter til turen. Jeg tror virkelig, det var der, det begyndte at banke, siger Flemming Haagensen.

Det blev til en lang karriere inden for sko-branchen. Flemming Haagensens forældre ejede en skobutik i Holte, og i begyndelsen af 80'erne overtog parret skobutikken i Holte. Den blev deres liv frem til 1993, hvor de, efter at butikken i 85 år havde været i familien, lukkede og gik på pension.

Sommerhus på Østre Lyng

I 1964 købte parret en sommerhusgrund på Østre Lyng ved Nykøbing. I slutningen af 1960'erne var der kommet et lille hus på grunden, og i 1972 byggede de det sommerhus, som de med en yderligere tilbygning flyttede permanent ind i i 2000. Parret har rejst meget i Skandinavien, og særligt rejserne til Nordkapp huskes som noget helt fantastisk.

- Men jeg bryder mig ikke om det nye informationscenter, de har fået deroppe. Det minder om et shopping-center. Vi kunne bedre lide, da man stod på klippekanten og beundrede midnatssolen, siger Flemming Haagensen.

I 2004 havde parret planlagt en sejltur til Nordkapp, da ulykken ramte familien. Jette fik en blødning i hjernen og lå på intensiv afdeling på Rigshospitalet i København i 16 dage.

- Hun var helt væk. Overlægen sagde til mig, at han havde holdt min kone i live, men han kunne ikke helbrede hende, husker Flemming Haagensen.

Der skulle kamp mod systemet til, før Jette Haagensen blev bevilget tre måneders genoptræning på Filadelfia i Dianalund.

- Der fik jeg livet tilbage, husker hun.

Jette Haagensen havde dog pådraget sig så store skader i hjernen, at hun ikke kunne bo hjemme, og i en alder af 67 flyttede Jette Haagensen ind på Præstevænget Plejecenter i Nykøbing. Flemming Haagensen besøger hende alle ugens dage på nær mandag, og der er ingen tvivl om, at kærligheden mellem de to er lige så stor som for 67 år siden på Sverigesbåden.

Diamantbrylluppet fejres på dagen med spisning med beboerne på Præstevænget.

- Vi ville gerne have holdt et åbent hus, som da vi havde guldbryllup, men det har ikke kunnet lade sig gøre på grund af restriktioner, siger Flemming Haagensen.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk