23. januar 2021
Det er send besked knappen, som ifølge Kommunernes Landsforening kan give den enkelte kommune problemer med datasikkerheden. Foto: Jesper Danscher
gallery icon

Se billedserie

Det er send besked knappen, som ifølge Kommunernes Landsforening kan give den enkelte kommune problemer med datasikkerheden. Foto: Jesper Danscher
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det kan ikke overraske at de indsamler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan ikke overraske at de indsamler
Odsherred - 13. februar 2020 kl. 06:33
Af Jesper Danscher

Det kan ikke overraske brugerne af kommunens Facebook-side, at Facebook indsamler data, understreger sekretariatschef Thure Jørgensen, Odsherred Kommune.

Som beskrevet på sn.dk i går er Odsherred Kommune en af syv danske kommuner, hvor borgerne kan skrive til kommunen via Messenger, via en knap på siden.

Det har der, i en artikel på dknyt.dk, været rejst kritik af.

Hovedproblemet er, at Facebook, der også ejer Messenger, indsamler data om alle brugere. Data, der så kan sælges videre til annoncører eller andre interesserede.

Lige den del af sagen mener sekretariatschef Thure Jørgensen ikke er noget akut problem, for som han skriver i en mail til avisen:

»Det er en del af at bruge Facebook - helt generelt, og næppe som en overraskelse for nogen - at Facebook indsamler oplysninger«.

Kommunernes Landsforening afventer en drøftelse af Facebooks dataansvar med Datatilsynet og Justitsministeriet.

- Så er der også tale om en situation, hvor myndighederne stadig ser tiden an. Det har vi så i Odsherred indtil videre også valgt at gøre, skriver Thure Jørgensen i sin mail.

Men som det fremgik af artiklen i Nordvestnyt i går, så vil kommunens informationssikkerhedsudvalg se på sagen på førstkommende møde.

Tag nu en dørmåtte
Noget forenklet, og måske den ikke helt dur, men jeg prøver alligevel, skriver Thure Jørgensen:

Vi har en dør, og foran døren er der en dørmåtte, og den dørmåtte er god til visse ting, fx at tørre fødderne, og vi siger, at folk ikke må lægge vigtige ting under dørmåtten, og vi tænker nok også, at det ikke er nødvendigt at skrive det, for det ved folk nok godt, men vi gør det alligevel.

Skal vi så fjerne dørmåtten, når vi ikke engang har oplevet problemer med, at folk ikke lægger vigtige ting under dørmåtten?

Samlet set: Det er et område, hvor den teknologiske udvikling kradser mod jura og virkelighed. Det er godt, at I som journalister graver yderligere i det og får nuancerne frem.

Sn.dk har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Thomas Andelskov (S), men han skriver i en sms, at han er på ferie.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk