17. oktober 2019
Anlægget skal føres tilbage til sin oprindelse, og Gitte Klausens illustrationer kan ses i teaterbygningen.
gallery icon

Se billedserie

Anlægget skal føres tilbage til sin oprindelse, og Gitte Klausens illustrationer kan ses i teaterbygningen.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den store have skal samle anlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den store have skal samle anlæg
Odsherred - 20. april 2019 kl. 08:35
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter at Gitte Klausen og hendes mand, Morten Schantz, i 2018 erhvervede det røde ejendoms-kompleks i Annebergparken, er der sket meget. I fjor blev der holdt åbent hus, og denne påske er der også et stort marked med kunst og fødevarer i de fredede bygninger. Og så hedder området ikke længere Grønnegården, men Anneberg Kulturpark.

- Jeg ville egentlig kalde det SNS Grønnegården, men grundejerforeningens formand, Thure Jørgensen, hviskede i mit øre, at ikke mange kender dette navn. Jeg ledte så efter noget, som er dækkende for den mission, jeg har for stedet, og så fandt vi på navnet Anneberg Kulturpark, fortæller Gitte Klausen.

Bygningerne i kulturparken er fredede.

- Det tager lang tid at få tilladelser til lave noget om. Men i det gamle vaskeri har vi fået lov til at tage en indskudt etage ned, så de store vinduer er blevet synlige. Det skal være en multifunktionshal til markeder, pop-up-udstillinger eller store bryllupper. Kulturstyrelsen ønsker nok at bevare alle fliserne, men jeg håber, at jeg får lov at lægge nyt gulv, siger Gitte Klausen.

I teaterbygningen ses en udstilling med hendes tegninger over den planlagte rekonstruktion af områdets store have.

- Arkitektonisk er målet at genskabe anlægget, som det oprindeligt var. Anlægget er tænkt som en helhed, og derfor skal en firserbygning rives ned. Haven skal være samlende med sigtelinjer og understrege den flotte arkitektur, siger Gitte Klausen, som oplyser, at have-projektet koster 6,5 mio. kr. Fonde skal bidrage til realiseringen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk